Cum sa...

#pete ciocolata #indepartare pete #pete #solutii #ciocolata

Solutii eficiente pentru indepartarea petelor de ciocolata de pe textile

Ciocolata este minunata si aproape ca nu exista persoana care sa nu o consume. Mai putin placut sunt insa momentele in care ciocolata ajunge pe covor sau pe haine. Iata cateva solutii care te vor ajuta sa cureti rapid aceste pete!

Glicerina

Covorul s-a murdarit de ciocolata? Inmoaie o carpa absorbanta in glicerina si greaca bine pata. Lasa sa actioneze 10 secunde apoi, daca este necesar repeta procedeul. Cand pata dispare, curata covorul cu o carpa curata inmuiata in apa calda.

Detergent si amoniac

Intr-o cana cu apa rece adauga o lingurita de detergent de vase si o jumatate de lingurita de amoniac. Amesteca bine astfel incat solutia sa se combine. Inmoaie o carpa curata, din bumbac,in solutia obtinuta si tamponeaza zona murdara. Repeta procedeul de cate ori este nevoie. In acest fel ciocolata va ajunge pe carpa iar covorul/hainele vor arata ca noi.

Apa sarata

Obiectele vestimentare pot fi curatate cu usurinta cu apa foarte sarata. Amesteca jumatate de cana de sare cu o cana de apa si lasa sarea sa se topeasca. Toarna solutia pe pata, las-o sa actioneze 10 minute, apoi clateste foarte bine.

Sursa foto: theme4cellphone.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului