Cum sa...

#ingalbenire perne #perne #spalare perne

Pernele tale s-au ingalbenit? Iata cum le poti albi. Vor fi ca noi

Fetele de perna albe dar si pernele in sine se murdaresc foarte repede din cauza transpiratiei, a salivei, a reziduurilor cosmetice, a sebumului sau a matretii. In timp apar pete galbene care par foarte greu de indepartat. Cum sa le cureti? Cateva metode naturale iti pot fi de mare ajutor.



Perna absoarbe imediat lichidele si, in timp, tesatura se ingalbeneste. Si asta se intampla si atunci cand  perna este protejata de o fata de perna.

Cum sa cureti pernele ingalbenite

Mai intai de toate verifica eticheta pernei pentru a vedea daca poate fi curatata la masina. Pune perna in masina de spalat. Toarna o jumatate de pahar de bicarbonat in cuva masinii de spalat. Apoi toarna o cantitate mica de detergent bland si un sfert de cana de peroxid de hidrogen in dozatorul de lichid al masinii de spalat.

Adauga o jumatate de cana de otet alb in loc de balsam. Poti pune si cateva picaturi de ulei esential de eucalipt sau lavanda daca vrei sa camuflezi mirosul puternic de otet.

In cazul fetelor de perna ingalbenite foloseste o solutie de bicarbonat de sodiu si otet sau inalbitor. Mai poti curata petele galbene de pe perna cu:

- suc de lamaie - stoarce sucul de la cinci lamai intr-o oala cu apa calduta. Inmoaie fetele de perna. Dupa o ora, scoate-le din apa si pune-le la uscat.

- otet alb - inmoaie perna intr-un lighean cu apa clocotita si toarna otet. Lasa sa actioneze cel putin o ora, apoi se spala in masina de spalat.

- bicarbonat de sodiu - amesteca bicarbonatul de apa pana obtii o pasta omogena. Aplica pasta pe pete. Freaca usor si lasa sa actioneze aproximativ 2 ore. Spala-le apoi normal. 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare