Cum sa...

#curatare oala arsa #arsuri oala #oala arsa #trucuri curatenie #cum sa

Oala arsa? Trucuri pentru a o curata rapid si eficient

Pana si cei mai buni bucatari au experimentat cel putin o data in viata esecul unui preparat care s-a ales cu arderea unui vas de gatit.

 

Indiferent ca a fost o eroare sau ai incercat o reteta noua pe care nu o stapanesti si ai ars oala in care preparai mancarea, arsurile de pe oalele din otel inoxidabil pot fi curatate cu usurinta daca apelezi la cateva trucuri simple si de efect.

Cu ajutorul catorva trucuri simple, poti curata cratitele in cateva minute. Desigur, timpul de curatare depinde de cat de grava este arsura, insa nu ar trebui sa dureze mai mult de 30 de minute.

De ce ii nevoie pentru a curata un vas ars:

  • Otet alb
  • Bicarbonat de sodiu
  • Folie de aluminiu
  • O tableta pentru masina de spalat vase

Metoda otetului

Una dintre cele mai simple si la indemana metode de curatare a arsurilor o reprezinta otetul. Pur si simplu adauga o ceasca de apa si o cana de otet in oala si adu totul la punctul de fierbere. Dupa ce a dat in clocot timp de un minut, stinge focul si adauga doua linguri de bicarbonat de sodiu.

Amesteca bine, lasa sa stea timp de un minut, apoi scurge continutul si cu un nurete sterge oala. Aceasta metoda este utila in special in cazul arsurilor usoare si medii. In cazul celor severe, fie trebuie sa repeti procedeul pana se curata oala, fie sa treci la pasul urmator.

Foloseste o tableta pentru masina de spalat vase

Daca oala nu s-a curatat dupa efectuarea primului pas, atunci trebuie sa folosesti o tableta pentru masina de spalat vase. Pentru inceput, umple vasul cu aproximativ un centimetru de apa si pune-l la foc mic. Dupa ce este s-a incalzit usor, stinge focul si, cu ajutorul pastilei pentru spalat vase, razuieste arsura de pe oala sau tigaie. Este indicat sa folosesti o manusa de protectie, deoarece pastilele pentru masina de spalat vase iti pot ataca mainile.

Bicarbonat si folie de aluminiu

O alta metoda de curatare a arsurilor este folosirea bicarbonatului si a foliei de aluminiu. Acopera zonele arse cu bicarbonat si adauga suficienta apa pentru a crea o pasta groasa. Formeaza o bila din folia de aluminiu si cu ajutorul acesteia freaca locurile problematice.

La final, indiferent de metoda sau metodele folosite, clateste bine vasul cu apa si spala-l in mod normal cu detergent, apoi clateste din nou si lasa-l sa se usuce. Va arata ca nou!

Sursa foto: apartmentteraphy.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului