Cum sa...

#aruncare ulei alimentar chiuveta #ulei alimentar #chiuveta

Nu mai arunca uleiul la chiuveta. Ce trebuie sa faci cu el, de fapt

Multe persoane fac greseala sa arunce uleiul uzat in chiuveta, insa acesta are un efect devastator asupra mediului inconjurator, potrivit expertilor. Chiar si asa, in continuare, multi oameni fac aceasta greseala crezand ca uleiul va fi dizolvat de detergentii folositi tot timpul in chiuveta. Cum stau de fapt lucrurile? Afla de mai jos ce ar trebui sa faci.

Conform specialistilor in domeniu, un litru de ulei uzat aruncat in canalizare poate polua un milion de litri de apa, cantitatea necesara a unui adult sa supravietuiasca timp de 14 ani.

Exista persoane care au incercat sa faca o afacere din colectarea uleiului alimentar ozar si sa il foloseasca ca pe o resursa regenerabila. Uleiul alimentar uzat reprezinta o resursa importanta pentru fabricarea biocombustibililor, constituind o alternativa viabila plantelor cultivate in mod special si care ocupa mari suprafete agricole.

Astfel, dintr-un litru de ulei alimentar uzat se pot obtine 900 de mililitri de biodiesel, iar din produsul secundar se poate produce un sapun natural, bun si pentru corpul uman.

Din pacate, in lipsa unei informari corecte cu privire la aceasta situatie, in continuare multi utilizatori casnici arunca uleiul alimentar uzat la chiuveta. 

Aceste grasimi si uleiul alimentar dauneaza mediului inconjurator si omului. De asemenea, depunerea acestora pe peretii sistemului de canalizare provoaca obturari regulate, efecte urat mirositoare, coroziune mai rapida si au influenta negativa asupra functionarii statiilor de epurare. Se poate chiar ca statiile de epurare sa se blocheze.

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea