Cum sa...

#curatenie casa #amenajarea casei #parchet laminat #solutii parchet # cum cureti parchetul

Invata sa ingrijesti corect parchetul laminat! Sfaturi utile

Ingrijirea si curatarea parchetului laminat nu sunt niste sarcini atat de simple precum par. Orice agent chimic poate ataca si deteriora rapid materialul din care este realizat parchetul laminat. Iata cum trebuie sa cureti parchetul laminat, daca vrei sa ii prelungesti viata:

Cum eviti zgarieturile pe parchetul laminat

Daca ai patat parchetul, nu lasa urmele sa se intareasca. Sterge-le cat mai repede posibil. Pune in locul in care stai cu picioarele, sub scaune, mese sau orice alt mobilier carpe micute sau covoare pentru a preveni zgarierea parchetului laminat.

Nu merge pe tocuri pe parchetul laminat, deoarece il poti zgaria foarte usor. Din cand in cand muta mobilierul, pentru ca acesta sa nu lase urme pe parchetul laminat.

Cum cureti parchetul laminat

Cel mai indicat ar fi sa cureti podelele laminate cu apa calda si cu un mop moale. Acesta nu trebuie sa fie foarte ud, ci putin umed.

Daca vrei sa dezinfectezi parchetul laminat, utiliezaza produse naturale. Iata cateva retete pe care le poti folosi pentru a-ti confectiona chiar la tine acasa solutii naturale de curatat:

1. Solutie cu otet

Materiale necesare

  • 1 flacon gol cu pulverizator
  • 1/4 apa
  • 1/4 otet
  • Mop

Cum se realizeaza:

Daca vei folosi frecvent aceasta solutie parchetul tau va fi curatat rapid, fara urme si fara zgarieturi. Amesteca apa cu otetul in flacon, agita bine compozitia si pulverizeaz-o pe podea. Sterge apoi parchetul cu apa calda. Aceasta va curata in profunzime si nu va lasa pete si nici nu va da un aspect mat ori prea lucios parchetului.

2. Solutie cu otet si alcool

Materiale necesare:

  • 1/3 otet alb
  • 1/3 de alcool
  • 1/3 apa
  • 3 picaturi de detergent de vase lichid

Cum se realizeaza:

Amesteca toate ingredientele si toarna putin din compozitia obtinuta in galeata. Inmoaie mopul in ea si curata parchetul. Pe langa solutia de curatare anterioara, aceasta se va usca mult mai repede, deoarece contine alcool. In plus, efectul de dezinfectare este mult mai intens, deoarece aceasta solutie este mult mai concentrata.

Foto: imujer.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului