Cum sa...

#cosulete paste #decoratiuni paste #paste # proiecte diy #do it yourself

Iata cum sa faci cele mai hazlii cosulete pentru Paste

Sarbatoarea Pastelui este vesela si plina de culoare, cu atat mai mult cu cat pica primavara. Cosuletele cu oua sunt unul dintre decorurile cel mai des folosite pentru masa de sarbatoare, asadar iata cateva idei utile in cazul in care ti-a propus sa realizezi acasa aceste ornamente:

Din fetru

Sursa foto: minimalisti.com

Un model foarte hazliu de cosulet pentru oua, fie ele adevarate sau din plastic, poti realiza din panza de fetru.

Sursa foto: minimalisti.com

Ai nevoie de fasii de stofa groasa, late de 2-3 centimetri, pe care sa le impletesti ca in imaginea de mai sus folosind un borcan pe post de suport.

Sursa foto: popsugar.com

Intrucat fetrul este un material destul de ferm, de dur, il poti folosi pentru a croi cu foarfeca niste cosulete pe care apoi sa le cosi de mana. Decoreaza-le cu siluete specifice acestei perioade: iepurasi, pui de gaina, oua si personalizeaza-le cu numele celor carora le daruiesti.

Sursa foto: popsugar.com

Si dovada ca fetrul este un material versatil, iata ca poti realiza un cosulet decorativ de forma unei stropitori. E adevarat ca in acest caz ai nevoie de mai multa indemanare, dar si de o masina de cusut.

Din galetuse de nisip

Sursa foto: popsugar.com

Galetusele de nisip sunt un suport foarte bun si cu doar cateva aplicatii colorate si cu panglica le poti transforma in cosulete perfecte pentru ouale de Paste.

Sursa foto: hgtv.com

Daca vrei sa le dai un aspect mai rustic, atunci imbraca galetusa in sfoara, fa-i si un maner tot din sfoara impletita, apoi umple cosuletul cu iarba decorativa sau cu iarba uscata si cu oua vopsite.

Din borcane goale

Sursa foto: hgtv.com

In magazinele de bricolaj gasesti acum pietricele colorate sau figurile din PVC ori din polistiren cu care poti umple borcane mari. Foloseste in loc de panglica sfoara.

Din ghivece

Sursa foto: hgtv.com

Ghivecele ceramice smaltuite, de diverse culori, pot fi si ele transformate rapid si simplu in cosulete. Decoreaza-le cu floricele din hartie colorata, iar dintr-o panglica lata fa-le un maner solid.

Din cartoane de oua

Sursa foto: hgtv.com

Coloreaza cu pensula cartoanele de oua, apoi decoreaza-le cu banda adeziva cu glitter sau cu panglica si umple-le cu paie sau cu iarba decorativa. Ai obtinut in felul acesta super rapid un cosulet.

Din cosuri de nuiele

Sursa foto: popsugar.com

Cosurile din nuiele sunt clasicele piese de decor pentru sarbatoarea Pastelui. Insa atunci cand le folosesti simplu ele pot deveni banale. Imbraca-le pana la jumatate cu o panza in carouri si vei vedea ca aspectul lor se schimba radical.

Sursa foto principala: hgtv.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare