Cum sa...

#truc folosire sampon #spalare haine #sampon

Haine spalate cu sampon? Motivul pentru care trebuie sa incerci acest truc. Il vei adora!

Samponul este un produs destinat spalarii parului, dar se pare ca i-a mai fost gasita o intrebuintare. Vei afla de mai jos de ce unele gospodine il folosesc pentru a spala hainele.

 

Se poate intampla oricui la un moment dat sa ramana fara detergent si sa fie nevoie neaparat sa spele haine. Inainte de toate trebuie sa stii ca samponul nu trebuie folosit intr-o masina de spalat deoarece nu functioneaza la fel ca un produs destinat curatarii hainelor.

Daca samponul este gros si il vei pune in masina de spalat exista posibilitatea sa se formeze foarte multa spuma care poate deteriora ulterior masina. Daca se va produce in cantitati mari spuma poate ajunge chiar si in compartimentul electronic al masinii de spalat si poate perturba ulterior functionarea acesteia.

Daca vrei sa incerci sa speli hainele cu sampon va trebuie sa faci totul manual. Va functiona la fel de bine ca detergentul pudra sau cel lichid.

Cum sa speli hainele cu sampon

Umple un lighean cu apa calduta. Pentru hainele din dantela sau matase se foloseste apa rece. Asigura-te ca ai separat hainele albe de cele colorate! Alege un sampon bland care nu contine coloranti. Adauga din el in apa, apoi scufunda hainele si lasa-le la inmuiat pentru cinci minute sau mai mult. La fiecare articol apoi si freaca usor cu mainile. Se clatesc apoi in apa calduta, se storc si se lasa la uscat in aer liber. Este important sa eviti sa le rasucesti prea tare pentru a nu intinde fibrele tesaturii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului