Cum sa...

#obiecte pe care le folosesti prea mult #obiecte de uz personal #pericol #sanatate

Iti pui sanatatea in pericol fara sa stii. Obiectele de uz casnic pe care le folosesti mai mult decat trebuie! Arunca-le acum!

Exista anumite obiecte din folosirea carora ar trebui sa te opresti la un moment dat. Ele iti pun sanatatea in pericol. Verifica mai jos care sunt acestea si de ce sunt periculoase.

 

Filtrele de apa. Exista multe persoane care considera ca filtrele de apa nu trebuie schimbate foarte des deoarece ele se curata zilnic. De fapt, in timp ele se umple de bacterii si nu mai dau randament. Specialistii recomanda schimbarea lor la aproximativ sase luni.

Fierul de calcat. In general, aceste electrocasnice au o garantie de numai un an. Dupa aceasta perioada fierul de calcat nu mai calca la fel de bine ca la inceput si vei pierde timp si bani incercand sa il repari. Este adevarat ca unele pot functionat perfect ani de zile, dar daca cel pe care tu il ai nu se incadreaza in aceasta situatie ar fi mai bine sa il schimbi.

Lavetele de curatare. Atat lavetele pentru suprafete, cat si cele pentru mop ar trebui schimbate la fiecare doua luni. Daca nu faci lucrul acesta, podelele tale vor fi din ce in ce mai murdare si la fel si suprafetele pentru care folosesti lavetele.

Presul de la intrare. Pentru a avea o casa curata este nevoie si ca presul de la intrare sa fie unul curat. In el se aduna foarte multi microbi pe care ii iei pe incaltaminte din diferitele locuri in care mergi. Specialistii recomanda sa fie inlocuit dupa o perioada de doi ani.

Fetele de perna. Acestea, dar si lenjeriile de pat, saltelele si covoarele sunt un mediu perfect pentru acarieni. Acestia sunt microorganisme vinovate pentru multe alergii. Fetele de perna ar trebui spalate si schimbate saptamanal, apoi aruncate dupa un an sau doi de folosiri regulate.

Scaunul auto. Este folosit pentru siguranta copiilor, insa putini parinti stiu ca acesta trebuie schimbat la un moment dat. Odata cu trecerea timpului, materialele se uzeaza si scaunul auto nu mai este bun de utilizat. In general, ar trebui aruncat dupa 5-6 ani.

Cuptorul cu microunde. Acest electrocasnic functioneaza in medie aproximativ 10 ani. Daca nu este ingrijit corespunzator durata de viata a lui scade. Orice zgomot neobisnuit poate fi un semnal care te anunta ca este ceva in neregula cu el.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea