Cum sa...

#greseli curatenie # curatenie baie #casa #curatenie casa

Greselile pe care le faci fara sa-ti dai seama! Invata cum sa-ti protejezi sanatatea

Curatenia in locuinta este esentiala, cand ne dorim sa ne bucuram de o viata sanatoasa. Cu toate acestea, perioadic, oamenii fac numeroase greseli, fara sa-si dea seama, cand vine vorba despre curatenia casei, dar in special a baii.

Stiai ca pe capacul de WC exista cel putin 50 de bacterii diferite pe fiecare centimetru patrat? Printre acestea se afla si temutele bacterii E-coli, responsabile cu aparitia infectiilor urinare, precum si stafilococul auriu! Suna dezgustator, insa aceasta problema reala iti poate pune serios sanatatea in pericol.

Iata care sunt cele mai frecvente greseli pe care le faci cand vine vorba de igiena toaletei:

1. Lasi capacul de WC ridicat cand tragi apa la toaleta

Bacteriile, virusurile si particulele de mizerie din toaleta se raspandesc in aer, contaminand obiectele din baie, cum ar fi chiuveta, hartia igienica, prosopul si chiar periuta de dinti.

2. Uiti sa te speli pe maini inainte si dupa folosirea toaletei

Spalarea atenta a mainilor, inainte si dupa folosirea toaletei, reprezinta una dintre modalitatile importante ce vizeaza raspandirea germenilor patogeni.

3. Prea multi dezinfectanti toxici

Iti doresti sa castigi "lupta" cu bacteriile si ajungi sa investesti, frecvent, in fel de fel de solutii de curatare si in dezinfectanti. Studiile realizate de-a lungul timpului de cercetatorii din strainatate au aratat ca unele substante sunt foarte toxice, fiind asociate chiar si cu riscul aparitiei unor boli pulmonare extrem de grave.

4. Pui peria de toaleta umeda in suportul ei, dupa fiecare utilizare

Este de notorietate faptul ca umezeala favorizeaza multiplicarea bacteriilor. Ideal ar fi ca peria de WC sa fie dezinfectata dupa fiecare utilizare, apoi lasata langa vasul de toaleta pana se usuca.

Cum sa scapi de bacteriile periculoase din baie, fara efort

In comert exista numeroase solutii perfecte pentru curatarea baii. Unul dintre acestea este recomandat de medicii pediatri, pentru familiile cu copii, care sunt mult mai sensibili cand vin in contact cu diverse bacterii.

"Din grija pentru intreaga familie si pentru ca este mai bine sa prevenim decat sa tratam, va recomand produsele antibacteriene create de Wirquin, care tin microbii la distanta si previn imbolnavirea!", a afirmat dr. Ioana Stefanica, medic pediatru si medic de
familie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea