Cum sa...

# fete de perna #schimbare fete de perna

De ce trebuie sa schimbi zilnic fata de perna. Te poti imbolnavi daca nu faci asta

Tu cat de des schimbi fata de perna? Stiai ca aceasta trebuie schimbata mult mai des decat restul lenjeriei de pat? Daca lenjeria de pat trebuie schimbata la cel mult o saptamana, fetele de perna trebuie schimbate zilnic. 

Pe langa senzatia placuta pe care ti-o ofera seara de seara cand asezi capul pe o fata de perna curata, cele mai importante sunt beneficiile pe care le are pentru sanatate acest obicei. Expertii medicali recomanda schimbarea fetei de perna de cel putin 3 ori pe saptamana, insa ideal ar fi ca aceasta sa fie schimbata zilnic.

Fata de perna intra in contact direct cu pielea fetei, dar si cu parul. Acestea sunt pline de sebuum, dar si de impuritati care raman apoi pe fata de perna, ducand la aparitia unor probleme de sanatate grave. Iata care sunt principalele motive pentru care trebuie sa schimbi zilnic fata de perna.

1. Previi aparitia acarienilor

Transpiratia, celulele moarte si sebuumul se depun, noapte de noapte pe fetele de perna. Toate acestea creeaza mediul propice pentru dezvoltarea acarienilor. Daca fata de perna nu este schimbata, te expui la acarieni care iti pot distruge nu doar tenul ci si sanatatea.

2. Previi riscul aparitiei acneei

Celulele de piele moarte si sebuumul duc la formarea bacteriilor. Cand fata de perna nu se schimba, acestea se inmultesc peste masura. Acestea ajung apoi pe tenul tau ducand la aparitia acneei.

3. Te vei odihni mai bine

Nu ti-ai schimbat fata de perna de mai multe zile? Microbii si acarienii care se dezvolta pe aceasta vor emana un miros deloc placut. Aceste gaze produse de bacterii si acarieni pot duce la aparitia alergiilor, dar si la un somn agitat, deloc placut. Prin urmare, daca ai probleme cu somnul, o lenjerie de par curata si o fata pe perna schimbata zilnic, pot fi solutia ideala pentru tine. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea