Cum sa...

#obiect baie #mucegai #baie

Obiectul din baie care favorizeaza aparitia mucegaiului. Ce trebuie sa stii si cum sa-l folosesti corect

Mucegaiul este una dintre cele mai mari probleme cu care se confrunta oamenii. Acesta nu este doar neplacut, dar si extrem de periculos pentru sanatate. Mucegaiul poate duce la aparitia alegiilor care afecteaza caile respiratorii. Ba mai mult, poate duce la aparitia bolilor pulmonare. Prin urmare este important ca mucegaiul sa fie eliminat din casa cat mai rapid, daca apare. Dar cel mai bun lucru este prevenirea aparitiei acestuia.

Baia este poate locul in care mucegaiul apare cel mai des, deoarece in aceasta incapere umiditatea este crescuta, fiind un mediu perfect pentru dezvoltarea acestuia.

Daca baia nu este aerisita si curatata in permanenta, umezeala si praful vor duce la formarea mucegaiului.

In ciuda faptului ca cele mai multe gospodine curate si dezinfecteaza temeinic aceasta incapere, exista un obiect, in baie, unde apa murdara stagneaza zile intregi si duce la aparitia mucegaiului, dar cel mai adesea este uitat la curatenie.

Este vorba despre periuta de dinti electrica. Baza acesteia acumuleaza umiditate care duce la dezvoltarea mucegaiului. 

Putini stiu ca baza periutei electrice de dinti este unul dintre cele mai murdare obiecte din baie, imediat dupa sapuniera. Aceste obiecte, de fapt, retin apa care stagneaza ore si chiar zile sau saptamani intregi, dar a fi dezinfectate. Prin urmare, pe aceste suprafete se formeaza mucegai si germeni.

Pentru a evita ca acest lucru sa se intample, este important ca baza periutei de sinti da fie curatata dupa fiecare folosire, iar sapuniera o data pe zi. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea