Cum sa...

#trucuri curatenie #perne decorative #aspirator #cos de gunoi #curatenie casa

Curatenie cu minim de efort. 7 secrete ale gospodinei perfecte

Ai vrea sa ai mereu casa curata si, daca s-ar putea, sa faci cat mai putine pentru asta ar fi cu atat mai bine. Dorinta ta nu e chiar departe de adevar si exista cateva mici trucuri care te vor ajuta in acest sens.

Cosul de urgenta

Foloseste pentru fiecare camera cate un asa-numit "cos de urgenta" in care sa arunci in graba tot ceea ce nu iti este necesar de jur-imprejur sau tot ceea ce trebuie sa dispara rapid pentru ca totul sa para in ordine. Apoi, cand ai 5 minute libere, da o tura prin fiecare incapere si asaza la locul lor lucrurile din cos, fie ca e vorba despre reviste, facturi, cosmetice, incarcatoare pentru gadgeturi sau alte maruntisuri.

Aspirarea

Ai observat vreodata cat de rapid se schimba aspectul unei incaperi doar daca aspiri covorul curatandu-l astfel de scame si de praf? Cat iti ia, 3 minute? Hai, ca nu e chiar greu!

Cosurile de gunoi

E evident ca nu golesti chiar zi de zi cosurile de gunoi din casa, dar mai ales acolo unde sunt deschise, asa cum e cosul de sub birou sau cel din baie e bine sa scapi de resturile adunate cat mai des posibil. In felul acesta, incaperile vor parea mult mai ordonate.

Pernele decorative

Pernele aruncate aiurea pe canapea dau un aspect dezorganizat incaperii. E suficient sa le strangi un pic in mana pentru a le reda aspectul pufos si sa le asezi frumos, iar incaperea va avea rapid aspectul unei camere gata sa primeasca oaspeti.

Patul

Intreaga casa va parea mult mai curata atunci cand patul este facut. In plus, si tu ai alt tonus atunci cand vezi camera in ordine.

Hainele murdare

Daca obisnuiesti sa speli rufele doar o data pe saptamana, nu lasa hainele de care te-ai dezbracat seara aruncate pe un spatar de scaun. Aduna-le intr-un cos, iar daca un singur cos se dovedeste insuficient, organizeaza un raft in dulapul de la baie in care sa ascunzi lucrurile murdare.

Flori proaspete

Nu e chiar un truc de curatenie, dar dupa ce ai facut ordine in casa, aseaza pe o masuta sau in orice colt al casei un buchet cu flori proaspete. Va insenina atmosfera si va face sa para totul si mai curat si mai frumos.

Sursa foto: lpfpd.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului