Cum sa...

#curatenie de paste #curatenie #paste

Curatenia de Paste - de unde incepi si cum te organizezi?

 

Sarbatorile pascale se apropie cu pasi repezi, iar asta inseamna un singur lucru: gospodinele se apuca de curatenia generala. Desi pentru unele dintre ele reprezinta o relaxare si o adevarata mandrie sa isi primeasca musafirii la masa intr-o casa ce straluceste de curatenie, pentru altele reprezinta o adevarata corvoada pe care abia asteapta sa o duca la bun final. Daca si tu te incadrezi in cea de-a doua categorie si nu stii cum sa te organizezi, avem noi cateva sfaturi pentru tine.

Incepe cu ce nu iti place

Daca nu iti place sa stergi geamurile, incepe cu aceasta activitate. Daca nu iti place sa stergi praful, ia o laveta din microfibra si apuca-te de treaba. Daca bifezi de pe lista lucrurile care nu iti fac placere, vei vedea ca procesul de curatenie brusc a devenit mult mai usor. Asa ca, ambitioneaza-te si rezolva cat mai repede acele sarcini neplacute de pe lista de curatenie.

Pregateste-te corespunzator

Inainte de a incepe curatenia, asigura-te ca ai toate echipamentele si produsele necesare. Poate fi destul de incomod sa trebuiasca sa te opresti la mijlocul procesului de curatenie doar pentru ca ti-ai dat seama ca nu ai o solutie de curatat geamuri sau pardoseala. Asa ca, fa o lista cu toate produsele de care ai nevoie si aprovizioneaza-te din timp!

Cere ajutor specializat

S-ar putea ca in anumite cazuri sa ai nevoie de ajutor specializat. Spre exemplu, daca vorbim de petele dificile de pe canapele din materiale pretentioase, ar fi bine sa chemi pe cineva care se pricepe la curatare canapele si care are solutii profesionale si echipamente de scos pete, fara sa deterioreze in vreun fel canapeaua. Acelasi lucru se intampla si in cazul in care ai o pardoseala din lemn masiv, ce necesita curatare si intretinere permanenta - poti apela la o firma curatenie care sa te ajute sa obtii o pardoseala ce straluceste, la propriu.

Transforma curatenia intr-o activitate distractiva

Implica membri familiei si organizeaza diverse concursuri cu diverse tematici: Cine termina mai repede de sters praful? Cine termina mai repede de aspirat? Cine sterge mai bine geamurile?

Pune-ti in casti muzica preferata si danseaza - vei vedea ca nu ti se va mai parea atat de groaznic sa faci curat pe ritmurile favorite! Timpul va trece mult mai repede, iar curatenia va fi gata instant!

Ofera-ti recompense atunci cand bifezi o sarcina - in acest fel, vei fi mult mai motivata sa treci la urmatorul. Tu decizi ce vrei sa iti oferi. Poate cateva cubulete de ciocolata, o plimbare scurta sau un capitol citit din cartea pe care ai lasat-o pe noptiera pentru a face curat.

Daca tot nu iti vine sa te apuci de curatenie, mai exista intotdeauna varianta in care poti delega aceasta sarcina altcuiva. Alege o firma de curatenie Bucuresti si scapi de stresul curateniei de Pasti. Tot ce trebuie sa faci este sa pleci de acasa, sa te bucuri de o plimbare sau de o iesire cu prietenii, iar la intoarcere vei gasi o casa impecabila!

 

FOTO: go-clean.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului