Cum sa...

#repelenti tantari #alungare tantari #tantari

Cum sa tii la distanta tantarii cu repelenti preparati in casa

Vara este sezonul tantarilor care ne pot strica somnul si ne pot musca, provocand un disconfort major. In plus, tantarii pot transmite boli grave. Asadar este important ca in momentul in care petreci timp in aer liber sa te feresti de acesti vampiri insetati de sange. 

 

Exista mai multe insecticide si substante repelente pentru piele, pe piata, dar de multe ori acestea sunt foarte scumpe sau chiar poti avea unele neplaceri sau chiar sa fii alergic la unele dintre componentele sale. Este important sa stii ca exista cateva componente naturale care te vor ajuta sa tii tantarii la distanta, functionand ca un insecticid, si le poti prepara acasa.

Cum poti tine tantarii la distanta cu ingrediente naturale

Sa-ti faci propriul insecticid sau repelent impotriva tantarilor nu este complicat, trebuie doar sa ai la indemana cateva ingrediente simple care, datorita aromei lor, vor indeparta tantarii. Iata care sunt acestea:

Ulei de eucalipt

Pune ulei de eucalipt in zona in care petreci timp in aer liber, fie ca este vorba despre terasa casei sau balcon. Intr-un recipient pentru aromaterapie adauga 15 picaturi de ulei si pune o lumanare sub acesta, pe care sa o aprinzi. Mirosul emanat va goni tantarii.

Un alt mod in care poti folosi uleiul de eucalipt este prin adaugarea acestuia in sampon, gel de dus si crema de corp. In acest fel, tantarii vor pleca din preajma ta de indata.

Lamaie

Unul dintre cele mai eficiente ingrediente este lamaia, pe care o poti pune pe corp facand o infuzie sau folosind ceai de lamaie.

Pentru a tine tantarii departe de incaperea in care stai, taie o lamaie in jumatate si infige in aceasta cat mai multe cuisoare. Asaza lamaia in camera si, pe langa parfumul frumos pe care il va emana, va tine si tantarii la distanta.

Busuioc si lavanda

Tantarii urasc mirosul de busuioc si lavanda. Prin urmare, daca stai la curte si vrei sa te bucuri de seri in aer liber, planteaza cat mai mult busuioc si lavanda in locul de relaxare. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea