Cum sa...

#gandaci mirositori #insecte

Cum sa tii gandacii mirositori sau plosnitele de cereale, la distanta de casa ta

 

Gandacii care miros urat sunt din ce in ce mai multi. Oamenii ii numesc gandaci puturosi, iar numele lor vine de la mirosul neplacut pe care il produc atunci cand sunt striviti, miros produs de o glanda aflata pe abdomenul lor. Daca nu vrei sa te confrunti cu acesti gandaci, iata ce poti folosi in casa ta!

In primul rand astupa si izoleaza fisurile de la geamuri, de la gaurile de evacuare/aerisire ale centralelor si aparatelor de aer conditionat, dar si locurile prin care cablurile intra in casa. Acestea reprezinta principalele locuri prin care gandacii pot patrunde in casa. Asigura-te si ca atunci cand deschizi geamuri plasele de protectie sunt bine inchise.

Mai departe ai nevoie de o cana de apa, trei lingurite de detergent de vase si doua lingurite de ulei esential de lavanda. Amesteca-le foarte bine si pune-le intr-un recipient. Uleiul de lavanda va ameti gandacii mirositori, iar detergentul de vase ii va ucide.

Un alt truc este sa folosesti otet: 240 ml de apa calda, 120 ml de otet si 60 ml de detergent de vase. Pune solutia obtinuta intr-un spray si pulverizeaza la fereastra. Acest truc ii va tine departe de geamuri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea