Cum sa...

#transport mobila #cutii #transport #mutare

Cum sa te muti fara batai de cap

Sa iti schimbi locuinta, in 2015, inseamna bagaje fragile, griji in privinta cutiilor si, in mare parte, o strategie de organizare care consuma timp si bani. Ai de impachetat nu doar obiecte de mobila, ci si dispozitive, laptopuri, tablete, PC-uri.

Pentru a face asta, ai doua variante: te muti pe cont propriu sau apelezi la o companie specializata. Mai jos vei regasi atat avantaje, cat si dezavantaje pentru fiecare dintre aceste posibiltati.

Caruselul mutarii pe cont propriu

Schimbarea domiciliului fara ajutor specializat iti poate conferi siguranta. Acea siguranta pe care o cauti, atunci cand te lovesti de pareri legate de firme indoielnice de transport mobila si relocari. Si, chiar daca nu ai fi citit pe un forum sau nu ai fi auzit de astfel de experiente, intrebarile legate de cine si cum ti-ar muta mobila nu intarzie sa apara. Asa ca poti alege cea dintai varianta.

Cuvantul-cheie, in acest caz, este organizarea. Mutarea implica etape care te pot costa timp si bani, asa ca ai nevoie sa o optimizezi, pe cat posibil. Totul incepe odata cu o estimare a lucrurilor pe care le ai de impachetat si cu o sedinta de cumparaturi de hartii de impachetat, cutii si saci, neaparat de calitate. Acelasi plan trebuie sa includa si o organizare a timpului de care ai nevoie pentru impachetat, transport, despachetat, curatenie si aranjare.

Apoi, dupa ce impachetezi, trebuie sa te asiguri ca dispui de o duba sau o masina suficient de incapatoare, astfel incat piesele de mobilier sa nu-ti ridice probleme. Aici apare si bugetul: combustibilul consumat, cumparaturile materialelor, timpul pierdut, dar si detergentii si alte obiecte de care vei avea nevoie. De asemenea, putem lua in considerare si efortul depus pentru caratul mobile, care nu este tocmai placut, ba chiar daunator din punct de vedere al sanatatii pentru cei ce nu au experienta si folosesc pozitii gresite ale manipularii obiectelor grele. Daca doar unul dintre aceste aspecte iese de sub control, este posibil sa te trezesti cu daune ale mobilei sau cutii afectate.

Atunci cand caruselul este responsabilitatea companiei

O firma specializata in mutari, asa cum este Engineer Moving, poate sa te surprinda prin profesionalism. Echipa de specialisti iti va oferi consultanta gratuita la fata locului, un transport al mobilei rapid, in siguranta si organizat, impachetare a lucrurilor cu echipamente speciale de protectie, demontari si montari, dar si reconditionari ale mobilei, chiar daca era defecta de dinainte de mutare.

Insa, totul tine de incredere. Iar garantia calitatii unei astfel de companii reiese din portofoliu. Proiectele deja finalizate si recomandarile clientilor care au apelat la aceasta firma iti vor arata ca si alte persoane au dorit sa se mute in siguranta, cu un ajutor profesionist si au facut-o. In acest caz, intreaga mutare va avea un buget fix, se poate face local, national sau international intr-o perioada scurta de timp si vei putea monitoriza fiecare pas din acest proces.

Intreaga echipa care se va ocupa de obiectele tale este specializata in mutari de mobila, inclusiv soferii care se ocupa de transport in cea mai mare siguranta. In plus, daca ai nevoie sa depozitezi obiectele undeva, pe o perioada, o poti face in containerele monitorizate non-stop ale firmei.

Astfel, dilema sigurantei mutarii poate fi rezolvata cu o calatorie pe site-ul firmei. Si, tot astfel, este posibil ca tu sa devii unul dintre cei care recomanda, mai departe, serviciile Engineer Moving.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului