Cum sa...

#cum scapi de mucegai #mucegai pereti #mucegai

Cum sa scapi rapid de mucegaiul de pe pereti

 

Mucegaiul reprezinta o problema in multe locuinte si, de multe ori, acesta afecteaza chiar si hainele. Desi in comert exista o multime de produse care promit combaterea acestuia, putine sunt cele care intr-adevar te scapa de probleme. Iata mai jos ce poti face pentru a-l elimina complet de pe haine. De asemenea, afla cum sa scapi de el si de pe incaltaminte sau de pe pereti. 

O solutie eficienta este din amidon de porumb si apa. Amesteca cele doua ingrediente pana se formeaza o pasta groasa, aplic-o pe pata si lasa sa se usuce. Dupa freaca doza delicat pentru a indeparta pudra si mucegaiul.

Sare si suc de lamaie - presara sare pe zona afectata, apoi adauga sucul de lamaie si lasa sa actioneze timp de cateva ore. Spala apoi haina in mod obisnuit. 

In situatia in care te confrunti cu mucegai pe incaltaminte, iata ce sa faci: amesteca otet alb si apa, inmoaie o carpa moale in acest amestec si sterge delicat zona afectata de mucegai. Dupa curatare lasa incaltamintea sa se usuce intr-un loc bine ventilat. 

Daca mucegaiul este pe pereti, foloseste aceasta solutie: amesteca otet alb si apa calda (o parte otet si doua parti apa calda) intr-un pulverizator. Pulverizeaza solutia pe zonele afectate. Cu o perie sau o carpa freaca zona si indeparteaza mucegaiul. Clateste apoi zona si lasa sa se usuce complet.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului