Cum sa...

#oprire electrocasnice #factura curent #economie energie electrica #becuri economice #curent #energie electrica

Cum sa reduci drastic factura de curent

Ce strangere de inima iti provoaca fiecare factura pe care o primesti in casuta postala! Insa cu cat consumul de energie scade, cu atat emotiile tale sunt mai mici. Iata cateva trucuri care te vor ajuta sa economisesti energie electrica.

Spala cu masina plina

Nu ai suficiente rufe albe pentru a umple o masina? Mai bine mai asteapta o zi, decat sa pornesti masina cand e goala doar pe jumatate si sa faci in felul acesta risipa si de apa si de curent. Potrivit calculelor efectuate de specialisti, in acest fel eviti 6-7 cicluri de spalari lunare, ceea ce inseamna, in medie, aproximativ 10 kw economisiti.

Alege becuri economice

Sursa foto: camhydro.com

Inlocuieste becurile din casa cu unele economice. Desi au o putere mai mica, genereaza aceeasi cantitate de lumina. Sunt putin mai scumpe, dar investitia este amortizata rapid daca stai sa te gandesti ca un astfel de bec consuma de cinci ori mai putin decat unul obisnuit. Si nu uita sa stingi lumina de fiecare data cand iesi din camera.

Nu lasa calculatorul deschis toata noaptea

N-are niciun sens sa tii calculatorul pornit doar din comoditate. Economisesti intr-un an cam 350-400 de lei daca te obisnuiesti sa opresti computerul pe timp de noapte. Si in timpul zilei, atunci cand nu il folosesti, trece-l in stand-by sau cel putin opreste-i monitorul.

Lasa aerul conditionat pornit

Poate ti se va parea uimitor, dar trebuie sa stii ca in felul acesta economisesti mai mult. Explicatia vine din faptul ca aparatul de aer conditionat consuma mai mult curent electric atunci cand este pus in functiune si cand se forteaza sa raceasca incaperea. Atunci cand temperatura din camera a scazut, el intra pe un mod economic de functionare. De aceea, e bine sa mentii temperatura scazuta decat sa tot racesti periodic aerul.

Alege aparatura cu clasa de consum A+

Nu te grabi sa cumperi un aparat electrocasnic doar pentru ca este mai ieftin. Verifica-i in primul rand clasa de eficienta energetica. Trebuie sa stii ca cele din categoria "A" sunt cele mai rentabile din punct de vedere al consumului. Deci, chiar daca este putin mai scump, un aparat din aceasta clasa isi va amortiza rapid costul. Asa ca fa un calcul daca chiar merita in timp sa cumperi aparatul mai ieftin si dintr-o categorie de eficienta energetica inferioara.

Monteaza panouri solare

Panourile solare sau ferestrele care pot filtra razele ultraviolete sunt o solutie ideala de economisire a energiei electrice, intrucat se utilizeaza lumina directa a soarelui.

Sursa foto: gd-elx.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea