Cum sa...

#utilizare gratar #curatare gratar #gratar

Cum sa cureti corect gratarul inainte de a-l refolosi

 

Nimic nu poate invinge aroma suculenta a carnii sau legumelor gatite pe gratar. Indiferent daca folosesti un gratar pe lemne traditional sau unul electric modern, este esential sa il cureti corespunzator inainte de a-l refolosi pentru a te bucura de rezultate gustoase si sanatoase.

Indiferent de tipul de gratar pe care il folosesti, curatarea corespunzatoare este esentiala pentru a te asigura ca vei obtine rezultate delicioase si sanatoase la urmatoarea ta sesiune de gatit in aer liber. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa cureti rapid gratarul inainte de a-l folosi.

Curatarea gratarului pe lemne:

1. Incinge gratarul: Inainte de a incepe procesul de curatare, fa focul si lasa gratarul sa se "arda". Flacarile vor duce la arderea grasimilor si a resturilor ramase pe gratar, iar eliminarea acestora va fi rapida.

2. Foloseste o perie de sarma: Dupa ce gratarul s-a "ars" utilizeaza o perie de curatare cu peri duri pentru a indeparta reziduurile. Freaca bine suprafata gratarului pentru a elimina murdaria.

3. Foloseste detergent de vase: Uda apoi gratarul bine si cu ajutorul uneui detergent de vase de claitate spala-l bine pe toate partile. Clateste-l apoi foarte bine pentru a nu ramane nicio urma de detergent si pune-l la uscat.

Curatarea gratarului electric:

1. Deconecteaza-l de la priza: Inainte de orice operatiune de curatare, asigura-te ca gratarul electric este deconectat de la sursa de alimentare pentru siguranta.

2. Detaseaza componente: Daca gratarul electric are componente detasabile, cum ar fi placile de gatit, indeparteaza-le conform instructiunilor producatorului. Aceasta va facilita curatarea detaliata.

3. Indeparteaza resturile: Foloseste o spatula de plastic sau lemn pentru a indeparta cu grija reziduurile mari de mancare de pe placi.

4. Solutie de curatare: Aplica o cantitate mica de solutie de curatare speciala pentru gratare electrice. Lasa solutia sa actioneze conform instructiunilor, apoi, cu o carpa moale sau un burete non-abraziv, freca usor placile de gatit, indepartand reziduurile si grasimea acumulate.

6. Clateste sau sterge: Clateste placile de gatit cu apa calda sau sterge-le cu o carpa umeda pentru a elimina orice urma de solutie de curatare.

7. Usuca gratarul: Asigura-te ca placile de gatit si alte componente sunt complet uscate inainte de a asambla din nou gratarul.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea