Cum sa...

#ferestre #ferestre pvc #material ferestre #ferestre aluminiu #ferestre lemn

Cum alegi materialul perfect pentru ferestre

Vrei sa iti schimbi ferestrele, insa nu stii ce alegere sa faci in privinta materialelor? Piata este foarte generoasa, iar fiecare model de fereastra vine cu particularitatile sale.

Inainte de a face acest pas, trebuie sa te gandesti ca schimbarea ferestrelor este o investitie destul de costisitoare, deoarece primeaza calitatea.

Fie ca alegi aluminiu, PVC sau lemn, fiecare material vine cu avantajele sale. Toate au in comun insa faptul ca ofera o protectie termica mai mare si limiteaza iluminarea artificiala. Iata cateva tipuri de ferestre si avantajele lor:

1. Ferestrele din aluminiu

Aluminiul este un material cunoscut ca un foarte bun izolator. De asemenea, este foarte durabil, mai ales ca este dotat cu benzi adezive pe margini, ceea ce mareste considerabil izolarea termica.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale aluminiului este acela de a fi foarte rezistent, nu se deformeaza usor si poate suporta un geam greu, de dimensiuni considerabile.

Intemperiile nu afecteaza in niciun fel ferestrele din aluminiu. In plus, acest material este foarte usor de intretinut si de curatat si se gaseste intr-o gama larga de culori.

2. Ferestrele din PVC

Noua generatie de PVC care se gaseste astazi pe piata este mult mai imbunatatita si mult mai rezistenta. PVC-ul este acum un material durabil, care poate rezista chiar si celor mai puternice vanturi. In ceea ce priveste izolarea termica, PVC-ul este foarte eficient, deoarece are intariri de fibra de sticla. PVC-ul este totodata un material foarte elegant, usor de intretinut si cu finisaje perfecte.

3. Ferestrele din lemn

Lemnul este un material pretentios, care necesita o intretinere mai atenta, in ciuda faptului ca in prezent a fost supus mai multor tipuri de tratamente. Totusi, ferestrele din lemn moderne nu vor putrezi, deoarece rezista foarte bine la umiditate, dar si la daunatori. In ceea ce priveste eficienta izolarii fonice si termice, lemnul este un material natural foarte calduros, care se poate modela extrem de usor oricarui tip de constructie.

In concluzie, atunci cand alegi ferestrele pentru casa, ai grija la materialul din care sunt realizate, deoarece ele sunt o sursa de pierdere a caldurii.

Sursa foto:imujer.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului