Cum sa...

#gandaci #bucatarie #curatenie

Cum afli daca locuinta ta este invadata de gandaci

Gandacii de bucatarie sunt activi pe timp de noapte astfel ca nu vei vedea vreounul pe timp de zi numai in cazul in care locuinta respectiva este de-a dreptul invadata de acesti daunatori. In cazul in care vrei sa inchiriezi sau sa-ti cumperi o lucuinta este bine sa te asiguri ca nu este invadata de gandaci . Gandacilor de bucatarie le plac locurile caldute, amplasate langa surse de mancare. Chiar daca te-ai astepta ca acesti daunatori sa-si faca cuiburi in locuri intunecoase si si ascunse, nu este tot timpul asa.


1 Verifica in jurul televizorului, radiourilor si a altor aparate electrice din bucatarie pentru a vedea daca nu exista urme de gandaci – oua, excremente.

Pentru a te asigura ca nu exista astfel de urme este bine sa desfaci carcasele electrocasnicelor.


2 Un alt loc in care gandacii isi fac adesea cuiburi este in spatele dulapioarelor din lemn din baie si bucatarie.

Cu cat dulapioarele sunt mai vechi si prezinta mai multe fisuri, cu atat creste riscul ca gandacii sa-si faca cuib in ele.

Uita-te cu atentie si in zona in care sunt prinse balamalele de la dulap.


3 Dulapioarele de bucatarie ascund surse de hrana pentru gandacii de bucatarie astfel ca este bine sa verifici regulat cu atentie fiecare raft.


4 De asemenea, cauta urme de gandaci sub chiuvete, mai ales in zonele din spatele tevilor de apa calda. Nu uita sa verifici si tevile de la masina de spalat rufe.


5 Aragazul este adesea un loc in care gandacii isi fac cuib. Cauta urme lasate de aceste insecte daunatoare in spatele aragazului, mai ales in zona cuptorului.

Totodata, se intampla adesea ca gandacii sa-si faca cuib dedesubtul aragazului, mai ales daca aceasta zona prezinta urme de mancare cazuta.


6 Gandacii mai prefera totodata si diverse obiecte confectionate din materiale naturale – cosuri din paie, pungi de hartie, prosoape de bucatarie astfel ca in cazul in care ai depozitate astfel de lucruri este indicat sa le verifici.


7 Chiar daca poate parea ciudata, o alta modalitate de a vedea daca locuinta este sau nu invadata de gandaci este sa deschizi lumina din baie sau bucatarie brusc, in miez de noapte.

Cu siguranta, in cazul in care ai o astfel de problema, vei vedea gandaci pe pereti, pardoseala sau mese.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare