Cum sa...

#camera #amenajari interioare #perdele #tablouri #culori

Schimba aspectul unei camere cu 300 RON

Daca te-ai saturat de aspectul unei camere dar dispui de o suma mai mica de bani, atunci te gandesti, probabil, la sansele pe care le ai de a face sau nu ceva cu acesti bani. Trebuie sa stii ca poti schimba aspectul unei camere chiar si cu 300 RON. Fara sa cumperi mobila noua sau covoare si fara sa zugravesti, se pot totusi redecora suprafete mari, cu bani putini. Pentru ca impactul sa fie desavarsit, puncteaza cu cateva accente colorate, la final.

Iata cum:
 

1 Alege noi culori pentru camera ta
 

Una dintre cele mai simple modalitati de a schimba aspectul camerei tale este sa optezi pentru o schema noua de culori. Gandeste-te la culorile care iti plac, la gradul de luminozitate al camerei si apoi stabileste o schema de culori, facand o combinatie de doua sau trei culori.

Daca nu stii de unde sa incepi, inspirat-te din reviste sau de pe internet sau mergi in magazine. In mod cert vei gasi o schema de culori care sa-ti trezeasca interesul, in functie de camera pe care vrei sa o redecorezi. Poti descoperi, de exemplu, ca-ti plac combinatiile de crem cu maro inchis si verde sau nuantele calde, visinii, care sunt foarte moderne etc.

Sursa foto: greatinteriordesign.comDupa ce vei avea schema de culori, vei sti ce sa cumperi pentru a redecora dormitorul, livingul sau camera dorita. Culorile noi, cu care nu esti obisnuit, au un impac vizual extrem de puternic la intrarea intr-o incapere pe care o stii de ani de zile intr-un anumit fel. Nu uita, culorile sunt capabile sa-ti schimbe dispozitia si o schema potrivita de culori este benefica pentru starea ta de spirit.
 

2 Investeste in draperii sau perdele
 

Draperiile si perdelele reprezinta acele accesorii care joaca unul dintre cele mai importate roluri in aspectul unei inceperi. Ele practic imbraca spatiul. Ca sa te convingi, lasa in camera totul neatins, mai putin perdelele sau draperiile. Pe acestea, da-le jos complet. Priveste din nou camera: va parea imediat incompleta, chiar goala si neprimitoare.

Acest lucru se intampla deoarece perdelele si draperiile acopera un spatiu cat un perete, prin urmare, imbraca o suprafata foarte mare. Pe langa acest lucru, tine cont de faptul ca perdelele lasa lumina naturala sa patrunda in incapere si in functie de tesatura lor si de culoare, aceasta lumina filtrata creeaza o anumita atmosfera in camera.

In mod normal, un nou set de perdele si de draperii depaseste o suma de 500 RON. Insa te poti limita la schimbarea doar a uneia sau a alteia din cele doua. Cauta la magazinele specializate, care produc si vand in masa si, prin urmare, au preturi mai mici. Ai putea gasi un set de perdele cu cordoane, intre 49.99 lei si 99.95 lei.

O alta modalitate este ca in loc de draperii obisnuite, pe toata lungimea ferestrei, sa cumperi doar doua fasii, asezate intr-o parte si in alta, cu scop pur decorativ. Vor costa mult mai putin decat un set obisnuit de draperii. Aceasta metoda insa este potrivita pentru ferestrele care au alt sistem de asigurare a intimitatii (obloane etc) deoarece nu pot fi trase.

Sursa foto: housetohome.co.ukNu uita sa tii cont de schema de culori stabilita initial.
 

3 Ofera peretilor un look modern cu stickere
 

O alta modalitate de a schimba aspectul camerei cu o investitie mica este sa redecorezi peretii, fara sa zugravesti. Pentru acest lucru, foloseste stickere speciale de perete. Astfel de produse costa de la 60 lei bucata si se aplica in 5 minute.

Poti alege dintr-o gama foarte diversificata de teme: forme abstracte, imagini urbane, imagini vegetale, personaje de cinema, ilustratii cu activitati diverse, animale etc.

Stickerele pot fi alese in functie de tema potrivita cu acea incapere, in functie de culoare, in concordanta cu mobila si restul decoratiunilor si, foarte important, iti permit sa te joci, folosindu-ti imaginatia. Poti sa faci sa para ca ai niste rafturi cu cesti pe perete, poti sa aplici o pisicuta care apare din spatele unui fotoliu sau o silueta care face karate “stand” deasupra lampei tale de birou etc.
 

4 Decoreaza peretii cu rame de tablou
 

Cumpara cateva rame de tablou. Vei putea gasi in unele magazine rame mari, ca de tablou, la aproximativ 45 RON. Foloseste fotografii de familie , poze din vacanta sau fa colaje din poze sau din vederi vechi.

Sursa foto: monicasroadtothemiddle.blogspot.comO alta posibilitate este sa pui in rame suveniruri din vacanta sau obiecte care iti sunt dragi si pe care vrei sa le expui. Astfel, vei plati doar rama si, cu putina indemanare, poti sa decorezi un perete anost, personalizandu-l cu obiecte care spun ceva despre tine.
 

5 Investeste in accesorii mici
 

Cu banii care iti mai raman, cumpara 2-3 accesorii mici: perne, veioze, paturi, vaze etc. Pernele noi pe o canapea veche sau pe fotoliu, o patura pufoasa aruncata pe bratul unui scaun sunt modalitati simple si ieftine de a infrumuseta o incapere, dandu-i culoare.

Respecta in continuare schema de culori, punctand ici si colo cu nuantele alese de tine. Astfel de accente care se repeta in incapere, prin corpuri sau obiecte mici, ofera unitate design-ului general.

Cumpara perne simple sau schimba doar husele de la ele si abajurul de la o veioza. Vor costa astfel mai putin.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea