Cum sa...

#confort #casa

Ce poti sa faci ca sa ai parte de mai mult confort cand stai la casa

Pentru ca ai o curte la dispozitie, spre deosebire de viata la bloc, cand stai la casa sunt multe activitati gospodaresti pe care trebuie sa le faci in aer liber, deci orice lucru care iti usureaza viata este bine-venit. Drept urmare, daca iti doresti sa iti facilitezi viata de zi cu zi si sa iti sporesti confortul iata cateva sfaturi utile pe care sa le pui in practica.

Vei avea nevoie de un sistem de incalzire eficient

Pentru ca sistemul centralizat de incalzire nu reprezinta o optiune, trebuie sa iti instalezi un sistem de incalzire eficient care sa iti asigure tot confortul termic de care ai nevoie. Deci, in functie de nevoile tale si de spatiul pe care il ai la dispozitie, ai nevoie de un sistem cu un randament crescut. Drept urmare, poti sa alegi o centrala termica pe gaz, pe baza de peleti, sa apelezi la incalzirea prin pardoseala, la pompele de caldura sau la panourile radiante. In prealabil, ca sa te asiguri ca nu vor exista pierderi de caldura, iar vara va fi racoare in casa, termoizoleaza-ti locuinta.

Obiectele care te ajuta la treburile gospodaresti

Atunci cand va fi timpul sa faci anumite treburi gospodaresti, vei avea nevoie de anumite obiecte și dispozitive specifice activitatilor pe care le desfasori. De exemplu, daca ti-ai amenajat o gradina, iti va fi de mare ajutor o pompa apa, fiindca aceasta pompa submersibila te va ajuta sa drenezi apa murdara in cazul unei inundatii si, in plus, o vei putea folosi la irigatii. De asemenea, cand vine vorba de prelucrarea solului, o sa iti prinda bine si o motosapa sau un motocultor. In plus, o sa ai nevoie si de o motocoasa care te va ajuta sa iti ingrijesti gazonul sau sa tai iarba in exces. Pe de alta parte, o sa iti prinda bine si daca iti instalezi un kit de automatizare a portilor batante, ca sa te asiguri ca acestea se vor inchide si deschide automat cu ajutorul unei telecomenzi, ca sa nu mai faci acest proces in mod manual.

Un automobil personal o sa iti prinda bine

Cand stai la casa, mai ales daca locuiesti in mediul rural sau in afara orasului, este important sa ai mereu la dispozitie un mijloc de transport, adica un automobil personal care sa te ajute sa te deplasezi, fara sa mai depinzi de altcineva. Gandeste-te ca atunci cand trebuie sa mergi la munca nu poti sa astepti mereu dupa mijloacele de transport in comun si sa pierzi timp pretios. Plus ca, spre deosebire de traiul in mediul urban, nu o sa fie amplasate atatea magazine, supermarketuri sau malluri in proximitatea locuintei tale, deci va trebui sa mergi mai rar la cumparaturi, dar sa cumperi o cantitate mai mare de produse, deci o sa iti fie de ajutor o masina cu un portbagaj incapator. In plus, daca vei avea o urgenta, vei urca la volan si vei pleca indata. Pe de alta parte, automobilul iti va prinde bine si cand vei dori sa mergi intr-un concediu, o vacanta, sa iti vizitezi rudele sau sa iti duci copilul la scoala ori la alte activitati.

Pe langa aceste aspecte, tine cont si de siguranta casa tale, implicit a bunurilor de valoare. Drept urmare, instaleaza-ti un sistem de securitate de ultima generatie. Mai precis, foloseste camere de supraveghere la interior si exterior, care sa inregistreze totul in fiecare moment al zilei. De asemenea, instaleaza-ti detectoare cu senzori pentru incediu, inundatie, fum si gaz. Pe de alta parte, o sa iti prinda bine si un sistem antiefractie, plus unul de alarma. Totusi, tu stii cel mai bine care sunt prioritatile tale si care sunt lucrurile care iti vor facilita viata de zi cu zi, deci sa obtii confortul pe care ti-l doresti.

Sursa foto: Shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea