Cum sa...

#lenjerie de pat #lenjerie

De ce sunt atat de cautate lenjeriile din bumbac creponat

Petrecem o buna parte a timpului nostru dormind, iar dupa o zi obositoare la birou cu siguranta gandul nostru fuge automat la un somn lung si odihnitor. Dar pentru a beneficia de un somn odihnitor si mai ales sanatos, trebuie sa ne asiguram ca dormitorul nostru are un pat relaxant, o saltea potrivita si un set de lenjerii de calitate.

 

Bineinteles ca poti opta oricand pentru unul sau mai multe seturi de lenjerii de pat creponate care sunt la mare cautare in acest moment. In randurile ce urmeaza iti vom explica si de ce. Dar hai sa iti povestim putin despre bumbac si in special despre bumbacul creponat.

Dupa cum bine ai observat pana acum, lenjeriile de pat se regasesc in diverse variante, de la diferite culori si dimensiuni, pana la diferite materiale si sisteme de inchidere.

Insa in ceea ce priveste materialul unei lenjerii de pat, trebuie sa mentionam faptul ca bumbacul este materialul preferat de cei mai multi dintre noi. Si nu este de mirare de ce, avand in vedere toate beneficiile pe care acesta le are. Dintre acestea mentionam:

  • bumbacul este un material ce ii permite pielii sa respire, evitand supraincalzirea corpului in timpul noptii si permitand oxigenarea corespunzatoare a pielii;
  • bumbacul este un material extrem de placut la atingere;
  • bumbacul este un material ce absoarbe umezeala;
  • bumbacul rezista spalare dupa spalare si nu isi pierde forma sau culoarea;
  • lenjeriile de pat din bumbac se regasesc in diverse culori si modele;
  • lenjeriile din bumbac au o durata mare de viata;
  • lenjeriile de pat din bumbac sunt potrivite pentru orice sezon.

De ce sunt atat de apreciate lenjeriile de pat din bumbac creponat?

Cel mai important avantaj al lenjeriilor de pat din bumbac creponat este reprezentat de intretinerea usoara a acestui tip de material. Mai precis, lenjeriile de pat din bumbac creponat nu trebuie calcate, pentru ca ele nu se sifoneaza.

Lenjeriile de pat din bumbac creponat pot fi spalate atat manual, cat si la masina de spalat. Mai apoi, dupa uscare, pot fi folosite imediat - fara a necesita nici o alta intretinere, caci asa cum spuneam mai devreme ele nu au nevoie de calcare.

Un alt avantaj major al lenjeriilor de pat din bumbac creponat este reprezentat de rezistenta sporita la uzura. Mai precis, lenjeriile de pat din bumbac creponat rezista si isi pastreaza calitatea in timp, investita intr-un astfel de set fiind una pe termen lung.

Un alt avantaj al lenjeriilor de pat din bumbac creponat este reprezentat de atingerea placuta a acestui tip de material. Contrar tuturor asteptarilor, pentru ca te astepti ca un material creponat sa fie aspru, bumbacul creponat este extrem de prietenos cu pielea si nu ar trebui evitat sub nici o forma.

De asemenea, este important sa stii ca lenjeriile de pat din bumbac se regasesc sub diverse culori si modele, deci vei avea de unde sa alegi.

Cum intretii o lenjerie de pat din bumbac creponat?!

Este important sa retii faptul ca lenjeriile de pat din bumbac creponat trebuie spalate la temperaturi de cel mult 40 de grade Celsius, deoarece spalarea lor la temperaturi ridicate poate conduce la deteriorarea fibrelor de bumbac.

Lenjeriile de pat din bumbac creponat nu se vor spala cu inalbitori chimici, deoarece acestia vor contribui la uzura tesaturii.

Lenjeriile de pat din bumbac creponat pot fi uscate natural, in exterior ori in interiorul locuintei, dar si cu ajutorul unui uscator de rufe – dar numai dupa ce ai setat o temperatura corespunzatoare.

La ce sa fii atent atunci cand alegi o lenjerie de pat din bumbac creponat?

Chiar daca materialul este unul de calitate si rezista in timp sunt si alte aspecte pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand cumperi o lenjerie de pat, si anume:

  • verifica dimensiunea saltelei, a pernelor si a pilotei.
  • verifica cu atentie cusaturile;
  • verifica sistemul de inchidere;
  • citeste cu atentie instructiunile de spalare.

Alegerea unei lenjerii de pat nu este o sarcina complicata, mai ales atunci cand ai deja cateva informatii despre aspectele pe care trebuie sa le urmaresti. Insa, pentru a te asigura ca faci cea mai buna alegere pentru tine si casa ta, iti recomandam sa ai intotdeauna in vedere produsele de calitate.

FOTO: unplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea