Cum sa...

#trusa scule # proiecte diy

Ce nu trebuie sa iti lipseasca din trusa de scule

Fie ca ai o pasiune pentru proiectele DIY, iti place sa repari lucruri prin casa sau vrei sa ai la indemana toate sculele necesare pentru reparatii urgente, este recomandat ca trusa de scule de acasa sa fie cat mai completa si variata. In primul rand, din trusa nu trebuie sa lipseasca sculele si accesoriile de baza, cu care poti face cele mai simple interventii, pentru care nu este necesar sa apelezi la ajutorul unui specialist.

 

Este important sa stii ca anumite scule, mai ales cele electrice, sunt destul de periculoase, asa ca ai grija sa nu le lasi la indemana copiilor sau, daca vrei sa ii inveti sa le manevreze, nu ii lasa nesupravegheati in timp ce le folosesc.

 Ce contine o trusa de scule completa

Proiectele de organizare, amenajare, constructie sau decorare sunt preferate de o multime de oameni, ca modalitate de petrecere a timpului liber sau pentru a imbunatati si infrumuseta spatiul din locuinta.

Daca locuiesti la casa, cu siguranta gasesti intotdeauna cate ceva de facut, de adaugat sau de reparat, asa ca de ce sa nu faci lucrurile cu mana ta, pentru ca rezultatul sa iasa exact cum ai visat? Constructia unei anexe, repararea unui gard sau chiar decoratiunile pe care le bricolezi impreuna cu cei mici, sunt proiecte care necesita putina indemanare si accesoriile potrivite. Iar intr-un apartament, chiar daca lucrarile nu sunt de anvergura, presupun folosirea de scule, pe care este recomandat sa le ai la indemana, in cazul in care vrei sa repari sau sa modifici ceva.

Orice mester, incepator sau profesionist, trebuie sa aiba o trusa de scule, iar cea mai potrivita este una care include unelte de mana, pentru a acoperi activitati cat mai variate. Pentru cei care vor sa fie tot timpul pregatiti, gasesti pe piata truse cu o anumita destinatie, de exemplu truse cu chei, truse cu scule auto, pentru instalatii sanitare sau pentru instalatii electronice. De asemenea, poti alege o trusa de baza, care contine un ciocan rotopercutor, de ajutor pentru o multime de proiecte si reparatii, fie ca este vorba despre montarea unui dulap sau repararea unei usi.

Pentru a acoperi toate nevoile, poti opta pentru o trusa de scule universala, ergonomica si usor de transportat si depozitat, care sa nu ocupe foarte mult spatiu in casa sau in garaj. In plus, acestea sunt prevazute cu scule potrivite pentru reparatii, imbunatatiri si renovari, pentru electronice, baie, sisteme de incalzire, masina, asamblarea de mobilier sau fabricarea si montarea de decoratiuni.

Care sunt cele mai frecvente reparatii din casa

Indiferent unde locuiesti, intr-un spatiu generos, la casa, sau intr-un apartament micut, inevitabil la un moment dat vei avea nevoie de o reparatie. Unele dintre acestea nu sunt foarte complicate si nu necesita interventia unui specialist, asa ca este recomandat sa ai acasa cateva scule si unelte cu care sa intervii rapid pentru a remedia defectiunile.

Daca ai timp liber si vrei sa faci ceva constructiv, poate chiar impreuna cu copiii, poti gasi noi modalitati de a redecora sau de a adauga decoratiuni interioare cumparate sau facute de mana ta. Tot ce trebuie sa faci este sa dai frau liber imaginatiei si sa te asiguri ca ai la indemana toate accesoriile de care ai nevoie pentru ca rezultatul sa fie cel pe care l-ai dorit. Proiectele de bricolaj sunt distractive, iar cei mici se vor bucura sa contribuie la realizarea unui lucru pe care il vor vedea tot timpul expus in casa. Asa ca, asigura-te ca alegi scule care sa te ajute sa faci toate aceste lucruri si pentru a-i invata pe copii cum sa le foloseasca in siguranta.

Pentru repararea instalatiilor sanitare, a sistemului de climatizare sau chiar a masinii, gandeste-te la lucrurile de care ai nevoie si creeaza-ti propria trusa de scule, cat mai completa si variata. Poti alege piesele si accesoriile de care stii ca vei avea nevoie, asa ca nicio reparatie nu te va prinde nepregatit!

Nelipsita din debaraua unui pasionat de bricolaj, necesara in portbagajul unei masini si absolut indispensabila in anumite profesii, este important ca trusa de scule sa contina piese cat mai variate, care sa acopere o gama larga de reparatii si imbunatatiri. Alege piesele de care ai nevoie si construieste-ti propria trusa, cu unelte mereu in ordine si la indemana, atent compartimentata si cu dimensiuni care o fac usor de manevrat. 

Sursa foto: Pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului