Cum sa...

#hartie igienica #bacterii #toaleta

Acoperirea capacului de WC cu hartie igienica NU protejeaza de bacterii

Conform specialistilor in sanatate, obiceiul de a acoperi capacul WC-urilor cu hartie igienica nu ajuta la protejarea de bacterii si germeni. Conform Health.com, hartia igienica nu poate proteja de virusuri sau bacterii deoarece acestea pot patrunde cu usurinta prin material, fiind microscopice, potrivit Health.

 

Cu toate acestea, specialistii in sanatate spun ca nu trebuie sa ne ingrijoram excesiv, deoarece riscul de a contracta o infectie de pe capacul de WC este unum mic. Mari probleme ar putea insa aparea in cazul in care avem o rana deschisa in zona sezutului.

Microbii se imprastie insa atunci cand tragi apa, moment in care un nor invizibil de bacterii se raspandeste in aer.

Expertul spune ca particule de materie fecala se depun pe suprafetele din incapere si pot contamina mainile, ochii, nasul sau gura. Asadar, cel mai bun mod de evita o infectie este spalarea temeinica a mainilor cu apa si cu sapun. De asemenea, atunci cand tragem apa este indicat sa acoperim vasul toaletei cu capacul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului