Cum sa...

#acarieni saltea #scapa de acarieni #acarieni

Acarieni? Spune-le “Adio!” apeland la o substanta pe care o ai deja in casa

Acarienii si plosnitele de pat sunt cei mai mari dusmani ai lumii moderne. Acestia traiesc si se dezvolta pe salteaua patului, perne, si chiar pe canapea si fotolii. Aceste insecte, care de cele mai multe ori nu pot fi vazute cu ochiul liber, duc la aparitia alergiilor si iritatiilor.

 

Iar asta nu este tot! Acarienii pot duce la aparitia unor boli de piele precum rozaceea (cuperoza). Exista insa o substanta, pe care o ai deja in casa, si care te va ajuta sa scapi de acestia sau sa previi aparitia lor. Este vorba despre alcoolul sanitar (sau “spirt”, cum i se mai spune in popor).

Pe langa alcoolul sanitar, mai ai nevoie de o sticla cu pulverizator, curata. Adauga alcoolul sanitar in aceasta si pulverizeaza-l pe pat, intr-un strat uniform, astfel incat sa acoperi intreaga suprafata. Fa aceasta operatiune dimineata si apoi lasa geamul deschis pentru a-i permite camerei si saltelei sa se aeriseasca.

Chiar daca salteaua se usuca rapid, las-o sa stea fara asternut pana seara. In acest fel alcoolul sanitar va actiona fara probleme pe suprafata respectiva.

Procedeaza la fel si in cazul canapelelor sau a fotoliilor.

Sursa foto: herebutnot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea