Cum sa...

#utilizare casa #curatenie #bicarbonat #bicarbonat de sodiu

9 moduri inedite in care poti folosi bicarbonatul de sodiu in casa. Nu au legatura cu gatitul

Bicarbonatul de sodiu poate fi gasit in aproape orice casa. Dar unii oameni s-ar putea sa nu realizeze ca utilizarile sale sunt aparent nesfarsite - iar unele sunt chiar remarcabile. Desi cele mai multe persoane obisnuiesc sa-l foloseasca in bucatarie, bicarbonatul are numeroase utilizari in curatenia casei. Iata 9 dintre acestea:

1. Tine insectele la distanta. Daca ai musafiri nepoftiti,  poti pune mici capcane prin casa. Sunt deosebit de utile, in special pentru persoanele care au animale de companie sau copii, deoarece nu sunt toxice. Tot ce trebuie sa faci este sa amesteci zahar cu bicarbonat de sodiu si sa-l pui la dispozitia acestora. Gandacii vor fi atrasi de zahar, iar in timp ce-l vor manca vor inghiti si bicarbonat care ii omoara. 

2. Spala vasele foarte murdare. Presara bicarbonat de sodiu pe un burete sau direct pe vase, inainte de a freca vasele care au arsuri. Bicarbonatul de sodiu actioneaza ca un abraziv usor care adauga putere de frecare fara a zgaria.

3.  Face otelul inoxidabil sa straluceasca. Foloseste un burete umed si bicarbonat de sodiu pentru a curata aparatele din otel inoxidabil. 

4. Inmoaie autocolantele. O pasta de bicarbonat de sodiu va avea grija de reziduurile gumoase lasate de etichetele sau autocolantele adezive caer se incapataneaza sa iasa de pe caserole, oale sau alte accesorii.

5. Spala frigiderul. O solutie cu apa si bicarbonat de sodiu este perfecta pentru a spala interiorul frigiderului. 

6. Indeparteaza mirosul de la scurgerea din chiuveta. Pentru a indeparta mirosul urat de pe scurgere toarna 5 linguri de bicarbonat de sodiu pe scurgere. Adauga apoi otet si lasa-l sa actioneze 5 minute. La final adauga o oala cu apa fierbinte si lasa totul sa se scurga. 

7. Dezgreseaza rosturile. Freaca rosturile gresiei cu o pasta de bicarbonat de sodiu si apa. Lasa-o sa actioneze cateva minute, apoi clateste bine.

8. Deodorizeaza covorul. Daca mocheta sau covorul a prins un miros urat, presara bicarbonat de sodiu pe aceasta. Asteapta apoi 15 minute si aspira bine covoarele. Mirosul va disparea.

9. Improspateaza salteaua. Din cand in cand, aplica un strat subtire de bicarbonat de sodiu deasupra saltelei. Lasa bicarbonatul sa actioneze apoi aspira-l foarte bine. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare