Cum sa...

#mascare instalatii # instalatii termice #instalatii sanitare

5 sfaturi practice pentru mascarea instalatiilor sanitare si termice

Una din principalele probleme cu care se confrunta oamenii la nivelul locuintelor se raporteaza la mascarea diferitelor tevi, fie ca sunt de la instalatiile termice sau cele sanitare.

 

Astfel, nu ar fi de mirare ca la nivelul locuintei sa gasesti diferite tevi care formeaza un circuit destul de sofisticat intre obiectele sanitare, instalatia de canalizare si instalatiile termice precum o centrala termica sau caloriferele.

Dar stai, o instalatie termica la randul ei este o constructie complexa, ce are la baza un numar destul de mare de tevi, fitinguri, robineti sau alte structuri care implica circuite precise, un alt motiv care ar conduce la o dispunere aglomerata a propriei noastre locuinte sau dupa caz la lipsa de spatiu existent in aceasta.

Putem continua cu diferite conducte de la instalatiile de aer conditionat, hote pentru bucatarie sau alte dispozitive din propria noastra locuinta, pentru care ar trebui sa gasim alternative de mascare cel putin eficiente.

Care sunt efectele negative ale tevilor daca nu le maschezi in perete?

Pe deoparte, daca nu apelezi la un asemenea artificiu, dimensiunile de exprimare ale propriei tale locuinte ar fi mai restranse, iar imaginea de ansamblu ar fi neplacuta.

Insa, cel mai bine ar fi sa luam totul pas cu pas pentru a evidentia cate lucruri trebuie sa eviti in cazul in care nu rezolvi problema tevilor.

Baia

O amenajare interioara la nivelul unei bai, poate fi ingreunata de traseele formate de instalatia sanitara a acesteia.

Stiai ca formarea unui panou in perete poate fi solutia?

Mastile din rigips sunt deseori preferate pentru a masca diferitele imperfectiuni datorate prezentei tevilor, indiferent ca acestea formeaza un circuit integrat sau au drept scop canalizarea tuturor fluidelor.

Asadar, constructia unui asemenea panou nu numai ca va reprezenta o alternativa de design absolut, dar accesul pentru mentenanta si reparatie ar putea fi facut instant, datorita unui maner care va deschide acest panou.

Extensie in peretii bailor

Stiai ca anumite lucrari suplimentare de zidarie sau constructie te pot ajuta sa obtii imaginea perfecta la nivelul baii tale?

Fie ca vorbim de instalatia de incalzire, cea de alimentare sau cea de canalizare, totul poate fi posibil odata ce se aduce in discutie abordarea unui placari de diferite dimensiuni.

Nu numai ca materialul sau nu va conduce la formarea umiditatii, dar forma sa de expunere poate fi facuta din gresie, faianta sau orice tip de structura de amenajare dorim sa o abordam, o alta alternativa ideala de combatere a acestei probleme.

Masca flexibila in perete sau masca de ghiuveta?

Forma de exprimare a unor tevi poate fi afectata pe termen lung, mai ales daca temperaturile de trecere ale unui fluid sunt deosebit de mari.

In acest caz, stiai ca ai posibilitatea sa apelezi la rafturi de perete sub forma unor decoratiuni interioare?

Rafturile de tip dulap care poarta aspectul faiantei ce poate fi atasata de perete sunt la moda, iar proprietatile lor de finisare sunt cat se poate de reduabile.

Pe langa faptul ca prezinta costuri mici de achizitie, combat eficient factorii termici ce se pot forma si inlatura riscul fisurarii diferitelor tevi, lucru cu care s-a mai confruntat de-a lungul timpului populatia de pretutindeni.

Insa, o alta solutie practica pe care o preferi ce are ca scop un corp integrat este masca de ghiuveta.

Aceasta poate acoperi de departe circuitul de tevi, dar poate face corp comun si cu masina de spalat, oferind de altfel un prilej inedit de a ascunde imperfectiunile observabile din cauza tevilor.

Bucataria

La nivelul bucatariei se pot exprima de asemenea cateva variante deloc de neglijat.

Daca pe deoparte mobilierul ne poate ajuta sa mascam tevile din perete, pe de alta parte putem apela si la diferite baghete decorative, care ofera alternativa ideala de imbinare intre perete si tavan a conductelor de caldura.

Pentru a rezista la temperaturi mari, de peste 80 grade se recomanda ca principal material plasticul sau lemnul, alte structuri nerezistand la asemenea coordonate de lucru.

Apoi de bun folos pot fi si etansatoarele, dupa ce a fost efectuata montarea obiectelor de bucatarie ce implica circuitul unui fluid.

Acestea au ca scop inlaturarea efectelor nocive precum scurgerea apei, in cazul obiectelor montate intre perete si ghiuveta sau formarea igrasiei si a mucegaiului, asigurand o functionare si un nivel de igienizare continuu.

Alternative cu simt de raspundere asumat

Desigur ca puteti apela si la variante ceva mai sofisticate, cum ar fi la construirea unei masti din furnir, de diferite dimensiuni, a carei dispunere poate fi chiar si curbata, acest lucru aducand in discutie si mascarea unor tevi cu o configuratie aparte.

Cateva plinte si un adeziv bun pot forma un contur adecvat la nivelul extremitatii peretilor scapand astfel de grija tevilor.

Nu lasa asemenea inconveniente sa afecteze designul locuintei tale

Dispunerea tevilor de la nivelul locuintei tale, numarul mare al acestora fie ca provin de la instalatia locala sau alte echipamente pentru uz casnic poate fi deseori un motiv de frustrare sau dupa caz de nemultumire, insa acest lucru nu ar trebui sa va afecteze starea de spirit.

Bobcomprest.ro va ofera alternative pentru toate tipurile de tevi ce se pot masca in perete, nelasand urma de interpretari sau nepotriviri.

In adaos, puteti stabili chiar dumneavoastra coordonatele de exprimare ale tevilor din jurul produselor cumparate(dimensiuni, material etc), avand posibilitatea ulterior de a putea fi camuflate in structuri care se vor dovedi a fi de departe solutii inteligente.

Cum nevoile sunt mari si asteptarile sunt la fel de mari, insa nu lasati nici un factor de mediu sa va afecteze alegerile sau dupa caz schimbarile pe care doriti sa le produceti.

Ultimile relatari au putut arata ca aproape orice teava poate fi mascata la nivelul unui perete sau a unei structuri auxiliare asa ca nu va ramane decat sa gasiti metodele potrivite.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului