Cum sa...

# scapa de tantari #tantari

5 metode eficiente pentru a scapa de tantari

Vara este anotimpul preferat de multi pentru vremea frumoasa. Copiii il prefera pentru ca au vacanta, elevii si studentii, de asemenea, iar adultii obisnuiesc sa-si ia concediu in aceasta perioada, asadar toata lumea este fericita. Exista insa si unele neplaceri pentru aceasta perioada frumoasa, si anume, apar insecte de tot felul si din pacate sunt unele mai suparatoare decat altele. Cei mai suparatori sunt tantarii, in antiteza cu aparitia acestora, mici si fragili, sunt foarte deranjanti.  Acestia se hranesc cu sangele animalelor, dar si al oamenilor, lasand in urma umflaturi inrosite.

 

Tantarii se inmultesc in perioada aprilie-mai, daca primaverile sunt ploioase, iar verile apar si mai multi tantari. Muscatura tantarului nu este problema, doar daca a preluat afectiuni de la alte persoane sau mamifere, le poate transmite.

Exista insa si persoane care sunt alergice si au mai mult de suferit, locul unde sunt muscati se umfla mai tare si au mancarimi mai puternice.

Solutii pentru a scapa de tantari

  • Pastile – acestea se regasesc impreuna cu un dispozitiv care trebuie introdus in priza pentru a actiona impotriva tantarilor. Este o metoda eficace, pentru ca te scapa de tantari si isi face efectul pentru 12-14 ore.
  • Plasa anti-tantari – aceasta modalitate destul de simpla reuseste sa tina atat tantarii la distanta, cat si celelalte insecte. Vei sta fara griji pentru ca nicio insecta nu va reusi sa patrunda in casa.
  • Se pare ca si uleiurile aromate se numara printre metode cu care poti indeparta tantarii. Uleiul de menta sau eucalipt va tine la distanta tantarii pentru ca aceste arome nu par sa fie pe placul lor.
  • O alta metoda inedita pe care o puteti folosi ca arma impotriva tantarilor sunt sistemele cu ultrasunete. Acestea nu te vor deranja pentru ca urechea umana nu le detecteaza, dar sunt suficiente pentru a alunga tantarii.
  • Spray-ul este o metoda care te poate ajuta pentru cateva ore, dar in timp nu este eficient.
  • O alta metoda eficienta este insecticidul. Aceasta metoda este din fericire si de durata pentru ca insecticidul omoara tantarii, dar si impiedica inmultirea lor.

Exista si metode naturale prin care poti scapa de tantari:

  • Busuiocul se pare ca tine tantarii la distanta, asadar amplaseaza ghivece cu busuioc la ferestre.
  • Apa in care ai fiert cateva felii de lamaie o poti folosi ca solutie impotriva tantarilor. Pune-o intr-un recipient cu pompita si pulverizeaz-o.
  • Menta este de asemenea, una dintre plantele care reuseste sa tina tantarii la distanta. Se pare ca nici mustele nu agreeaza aceasta planta, asadar scapi de doua insecte suparatoare.
  • Mirosul de lavanda, care este atat de frumos si atragator, reuseste sa impiedice tantarii sa intre in casa.
  • Ghivecele cu muscate au si ele acest dar, sunt o metoda eficienta impotriva tantarilor, exceptand faptul ca sunt foarte frumoase.

Daca nu stii de unde sa cumperi insecticid pentru tantari, poti accesa Fitomag, magazinul online de unde iti poti achizitiona cele mai eficiente insecticide  tantari. Vei fi sprijinit cu sfaturi pentru a alege ceea ce trebuie.

Produse recomandate pentru tantari de la FitoMag:

  • Insecticid K-Othrine WG 250 – este un insecticid ce are un spectru larg de actiune si are ca substanta activa deltametrin, un izomer cu o eficacitate dovedita in distrugerea sistemului imunitar al insectelor daunatoare. Acesta este conditionat sub o forma speciala de granule dispersabile in apa, ce favorizeaza o remanenta prelungita.
  • Insecticid Fastmetrin – este potrivit pentru a fi folosit in combaterea insectelor taratoare si zburatoare. Acesta lupta si combate daunatori, precum sunt gandacii, puricii, plosnitele, tantarii, moliile, mustele, termitele sau furnicile. Insecticidul vine pregatit pentru utilizare si poate fi folosit in spatii precum locuintele, spatiile comerciale sau spatiile publice.
  • Insecticid Cymina Plus – este usor concentrat cu un efect rapid de knock-down, de asemenea are si un efect de spalare. Are un efect rezidual excelent solubil in apa destinat folosirii impotriva insectelor taratoare. Acesta este utilizat in mod frecvent in zone cu aglomeratie, cladiri publice si private, scoli, gradinite, case, hoteluri, bucatarii, spitale, etc.

Sursa foto: https://www.pexels.com 

Advetorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea