Cum sa...

#greseli spalare rufe #spalare rufe #greseli

4 greseli pe care le faci cand speli rufele. Iata de ce nu se curata bine

Speli hainele si acestea nu se curata bine? Ai tot schimbat detergentii si nu reusesti sa iti dai seama de ce se intampla asta? Poate ca faci si tu aceste 4 greseli majore cand speli hainele la masina. Iata care sunt acestea:

 

1. Folosesti prea mult detergent

Daca pe haine raman prea multe urme de detergent atunci cand le scoti din masina de spalat, este posibil sa folosesti prea multe detergent. Pentru ca hainele sa se curete bine, este nevoie sa adaugi in masina doar cantitatea adecvata de detergent. Cel mai bine este sa urmaresti instructiunile de pe recipient. Ia in considerare capacitatea masinii de spalat, cantitatea maxima de haine si tipul de murdarie. Daca nu masori corect cantitatea de detergent, performanta masinii de spalat va fi mai mica si vei deteriora hainele cu timpul.

2. Pui prea multe haine in masina de spalat

Pentru ca hainele sa se spele bine in masina de spalat, trebuie sa aiba spatiu. Incearca sa nu supraincarci masina. Daca pui prea multe haine, detergentul si apa nu vor ajunge la toate hainele in mod egal.

3. Nu folosesti programul potrivit

Tesatura hainelor si tipul de pete necesita programe diferite de spalare. De ce sa speli bumbacul pe un program pentru haine sintetice? De cele mai multe ori, avem tendința de a folosi întotdeauna același ciclu de spălare, de aceea hainele nu se curata bine. Uită-te la compoziția articolelor de îmbrăcăminte, instrucțiunile de spălare și alege programele de spalare pe baza caracteristicilor articolelor de îmbrăcăminte.

4. Nu cureti corect masina de spalat

Întreținerea corectă a mașinii de spălat este esențială pentru ca rufele să fie curate. Filtrele trebuie curatate regulat, precum si recipientul in care adaugi detergentul sau cauciucul masinii de spalat. Astfel, eviti formarea mucegaiului si umezelii in masina de spalat, incat sa nu se transfere pe haine.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului