Cum sa...

# covor dormitor #alegere covor #amenajare casa #covor

Vrei un covor in dormitor? Iata la ce trebuie sa fii atent!

Covorul poate schimba cu totul atmosfera dintr-o incapere. De aceea, daca te tenteaza sa achizitionezi un astfel de element decorativ, trebuie sa ai in vedere o serie de criterii pe care sa te poti baza atunci cand pornesti in cautarea lui. Dormitorul este o camera in care vrei sa te simti bine, sa te odihnesti si sa te relaxezi ori de cate ori ai nevoie – asadar, confortul este foarte important. Pentru a te putea destinde in voie, este recomandat sa creezi un cadru deosebit, armonios si linistit, in care sa te poti deconecta la finalul zilei.

Cei 3 factori de care trebuie sa tii cont atunci cand selectezi covorul pentru dormitor

1. Dimensiunea

Dimensiunea influenteaza major modul in care un covor se integreaza in conceptul estetic al unui spatiu. In dormitor, patul este obiectul principal, in jurul caruia sunt amplasate celelalte lucruri. Din acest motiv, accesoriile si decoratiunile trebuie ajustate in functie de aceasta piesa de mobilier. Asadar, fie ca vrei sa asezi covorul in fata patului, fie ca preferi sa ai cate un covor pe fiecare latura a sa, este obligatoriu sa iei in considerare liniile si simetriile care se vor alcatui. Evita sa aglomerezi camera, opteaza doar pentru ceea ce este esential si descopera gama de covoare pentru dormitor de la Homelux.ro si alege modele inedite si originale, care sa dea un nou suflu dormitorului tau, aducand un strop de culoare si eleganta!

2. Fibra

Fibra covorului poate fi de mai multe feluri – aceasta poate avea diferite lungimi si texturi, care au caracteristici diferite. In primul rand, indreapta-ti atentia catre un material care sa fie placut pentru tine – gaseste un echilibru optim intre confort si stil! Poate ca vrei sa selectezi un covor din acril, iuta sau bumbac, ori poate ca preferi poliesterul sau polipropilena – oricare va fi decizia ta finala, este obligatoriu sa iti placa din punct de vedere estetic, dar sa tii cont si de metodele de curatare si intretinere pe care le necesita fibra respectiva. Astfel, nu vei afla surprize ulterioare, ci vei cumpara produsul ideal in cunostinta de cauza!

3. Designul

Designul este, in general, cel care iese in evidenta atunci cand vine vorba despre achizitionarea unui obiect decorativ. Ia in calcul culoarea, forma, dar si zona stilistica pe care o abordeaza. Exista imprimeuri geometrice, etnice sau clasice, dar si unele abstracte, multicolore sau simple – cerceteaza cu atentie toate aceste posibilitati, pentru a vedea care este optiunea perfecta pentru tine. Nu adopta o gandire limitata – experimenteaza si da frau liber imaginatiei tale, cu scopul de a putea crea un decor senzational, in care sa te simti bine!

In concluzie, amplasarea unui covor in dormitor reprezinta o idee excelenta. Insa, pentru a te asigura ca il alegi pe cel potrivit, este bine sa tii cont de cateva elemente de baza. Acestea te vor sprijini in demersurile tale, oferindu-ti suport constant pe tot parcursul cautarilor. Cu siguranta vei reusi sa descoperi un model special si aparte!

Sursa foto: Pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea