Constructia casei

#constructii #constructii noi #uscare rapida

Uscarea rapida a constructiilor noi

Rezistenta in timp si calitatea cladirilor nou-construite depind, intr-o foarte mare masura, si de corectitudinea cu care se face uscarea peretilor si a sapelor inainte de a continua cu finisajele. Excesul de umiditate intr-o cladire noua va determina de multe ori costuri neprevazute, mai ales pentru utilizatorul final, existand riscul aparitiei mucegaiului si a igrasiei, a umflarii parchetului, a unui aer inchis, greu de respirat. Pentru evitarea tuturor acestor neplaceri exista, insa, o solutie rapida si eficienta: dezumidificarea constructiilor inaintea realizarii finisajelor si predarii lucrarilor.

Cu ani in urma, lucrarile de constructie ale unei cladiri durau, in medie, intre 6-9 luni iar materialele de constructie erau, de obicei, uscate prin ventilatie naturala pana la finalizarea cladirii. Astazi, timpul de lucru s-a redus extrem de mult, acest lucru insemnand ca este nevoie de dezumidificare pentru indepartatea excesului de apa din diferite materiale de constructie inainte ca respectiva cladire sa poata fi data in functiune, daca nu riscam aparitia de probleme costisitoare.

Pentru uscarea rapida a cladirilor noi este nevoie de dezumidificatoare profesionale pentru constructii, iar ca eficienta lor sa fie maxima trebuie sa functioneze continuu si sa se tina cont de anumiti parametri. in cele mai multe cazuri, umiditatea este concentrata in pivnite si in zonele in care este utilizata apa pentru constructie: de exemplu, pentru prepararea amestecului de beton. Plasarea dezumidificatoarelor in acele zone specifice, va face procesul de uscare mult mai eficient.

In plus, trebuie avute in vedere urmatoarele aspecte:

  • continutul de apa din diverse materiale (utilizate pentru pereti, podele si acoperisuri) si cantitatea care trebuie eliminata,
  • timpul necesar pentru efectuarea acestei activitati,
  • mentinerea unei temperaturi cat mai constante si
  • izolarea cat mai buna a spatiului care urmeaza sa fie dezumidificat.

Pe un santier, insa, totul se petrece contracronometru si programul de activitate este foarte incarcat, motiv pentru care este recomandat ca lucrarea de dezumidificare sa fie plasata in sarcina unei firme specializate in acest domeniu. Echipa Life Art Distributie isi propune sa fie partenerul dumneavoastra pentru asigurarea finalizarii rapide si corespunzatoare a lucrarilor de uscare a cladirilor nou-construite.

Lucrand cu noi, aveti avantajul de a:

  • beneficia de experienta noastra in uscarea de constructii noi
  • consultanta permanenta gratuita in rezolvarea problemei cu care va confruntati
  • de cel mai bun raport calitate-pret al lucrarii de uscare
  • si de cele mai performante aparate de dezumidificare profesionale, a caror eficienta se traduce printr-o uscare profunda a constructiilor, intr-un timp mult mai redus decat in cazul utilizarii altor dezumidificatoare pentru constructii si fara riscul craparii sapei si peretilor.

Dezumidificatoarele profesionale pe care vi le punem la dispozitie sunt produse in Germania de catre firma Aerial. Acestea functioneaza prin metoda condensarii (sau uscarea prin refrigerare), cea mai utilizata metoda de dezumidificare a aerului, atat in industrie, cat si in domeniul casnic. Aceasta presupune aspirarea aerului printr-un ventilator, racirea acestuia si extragerea apei prin condensare, care poate fi colectata printr-un rezervor sau eliminata printr-o conducta.

Un aspect total inovator al acestor tipuri de dezumidificatoare este tehnologia BlueDry, care nu doar contribuie la performanta lor de dezumidificare si la rapiditatea procesului (acestea eliminand, in functie de model, si pana la 100 de l de apa in 24 h de functionare neintrerupta), ci le asigura si o eficienta energetica extraordinara. Aparatele au evaporatoare fabricate din tevi de cupru cu lamele de aluminiu, realizat dintr-un aliaj special. Acest aliaj special asigura scurgerea rapida a condensului intr-un mod similar cu "efectul lotus". in plus, acest material special contribuie la realizarea unui transfer termic mai bun.

Aceste dezumidificatoare profesionale pentru constructii pot fi achizitionate sau inchiriate, impreuna cu alte tipuri de echipamente (ventilatoare, aeroterme, turbine de caldura etc.). Fiecare client al nostru beneficiaza de consultanta permanenta din partea echipei noastre de specialisti atat in ceea ce priveste alegerea necesarului de echipamente, cat si pe parcursul procesului de dezumidificare. Realizam masuratori pentru identificarea nivelului de umiditate din diferite materiale de constructie, va facem recomandari personalizate de aparate si monitorizam randamentul acestora, prin masuratori periodice, pentru a ne asigura de eficienta procesului de uscare a constructiilor.

Va asiguram ca dezumidificarea prin condensare combinata cu tehnologia BlueDry asigurata de Aerial constitutie cea mai sigura si mai eficienta metoda pentru indepartarea excesului de umezeala. Va ajuta sa reduceti consumul de energie, se reduce la minimum riscul de crapaturi in timpul uscarii, avand in vedere ca nu se lucreaza la temperaturi inalte, iar procesul de uscare este mult mai scurt.


Despre Life Art Distributie

Life Art Distributie este importator si distribuitor autorizat in Romania a umidificatoarelor si purificatoarelor de aer Venta, a dezumidificatoarelor Aerial si a instrumentelor de masura si control al umiditatii Gann. in plus, firma noastra ofera si o serie de servicii de inchiriere de umidificatoare, dezumidificatoare de aer, ventilatoare, turbine de caldura, aeroterme, aparate de aer conditionat mobil si instrumente de masura pentru a veni in intampinarea nevoilor constructorilor.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea