Constructia casei

#gresie #montare gresie #mortar adeziv

Fa economii si monteaza singur gresia!

Amenajarea casei poate fi extrem de costisitoare. Salariul designerilor, pretul materialelor, chiar si timpul pierdut sunt cateva dintre costurile pe care trebuie sa le platesti cand te hotarasti sa renovezi. Insa, poti economisi bani daca alegi sa faci singur modificarile de prin casa.

Una dintre schimbarile pe care o poti face singur este montarea gresiei. In momentul in care te apuci de renovarea casei si vrei sa schimbi gresia, este important sa ai in vedere atat calitatea placilor cumparate, cat si designul lor. Investeste in gresia de calitate, care este durabila, rezistenta la zgarieturi si uzura. Intrucat gresia este o investitie pe termen lung, calitatea este cel mai important aspect de care trebuie sa tii cont.


1. Atentie la instructiunile producatorului

In momentul in care te hotarasti sa iti montezi singur gresia in casa, este important sa acorzi o atentie deosebita instructiunilor producatorului, in ceea ce priveste aplicarea mortarului si adezivului. Modelul de gresie si modul in care se monteaza difera de la producator la producator, astfel ca, inainte de a te apuca de treaba, fii sigur ca ai inteles ce ai de facut.


2. Aplicarea placilor

Cand aplici placile trebuie sa acorzi o atentie deosebita distantei dintre ele, astfel incat sa creezi linii de mortar uniforme. Placile se aplica pe mortarul-adeziv intins care trebuie sa adere pe placa si pe pardoseala. La 48 de ore de la montare se poate calca pe gresie.

Pentru aplicarea gresiei se traseaza o linie perpendiculara cu unul dintre pereti, la 15 centimetri de colt, pentru ca placile sa fie montate drept.


3. Prepararea mortarului-adeziv

Mortarul adeziv se prepara amestecand apa cu pulberea, pana se obtine o pasta omogena. Este important sa nu prepari prea mult mortar deodata, fiindca se poate usca si isi poate pierde din aderenta.

Pentru a intinde mortarul se foloseste o drisca zimtata, astfel incat sa poti brazda mortarul in mod uniform. Placile se uniformizeaza folosind un ciocan de cauciuc.

Sursa foto:kreconcept.fr
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea