Constructia casei

#lucrari de constructii #constructii #casa

Prezentare generala a preturilor lucrarilor de constructii pentru proiectul dumneavoastra

Tocmai ai cumparat o locuinta si vrei sa o renovezi complet? Sau locuiesti de mai multi ani in aceeasi casa si vrei sa o infrumusetezi, sa o modernizezi, sa iti sporesti confortul sau sa faci economii de energie?

 

Renovarea sau reabilitarea unei locuinte poate fi, de cele mai multe ori, mai solicitanta decat o constructie noua si iti poate afecta in mod serios bugetul. Pentru a nu avea surprize, te sfatuim sa consulti https://www.wilio.ro/list-of-pricelists.

Pentru renovarea completa a apartamentului – indepartarea peretilor despartitori, a tencuielii si pardoselii, lucrari de rigipsare sau montarea de parchet si faianta – trebuie sa scoti din buzunar suma de 400-4000 lei pe metru patrat. Renovarea completa a unei case te va costa in jur de 400- 4000 de lei pe metru patrat. Este obligatorie elaborarea unui deviz din care sa reiasa daca merita sau nu sa initiezi un astfel de proiect, pentru a te asigura de faptul ca renovarea casei nu te va costa mai mult decat ridicarea unei locuinte noi, in intregime.

Manopera 

Cat costa renovarea unei locuinte? Atunci cand renovam o locuinta unele lucrari sunt indispensabile insa, lucrarile mai mari sunt si cele mai scumpe. Acoperis, sarpanta, zidarie, instalatii sanitare, etc.

Iata o lista orientativa de preturi. Spunem orientativa deoarece orasul in care locuiesti influneteaza costul manoperei. Daca locuiesti intr-un oras mai mare, dezvoltat va trebui sa platesti mai mult. In provincie sau in mediul rural preturile vor fi mai scazute.

 • Pentru demolarea peretilor/tavan rigips – 10 lei mp;
 • Desfacut faianta/gresie – 10 lei mp;
 • Demolat parchet – 6 lei mp;
 • Tavan rigips montare – 45 lei mp;
 • Glet nivelare -26 lei mp;
 • Montare parchet laminat – 21 lei mp;
 • Montare gresie  - 50 lei mp;
 • Montare faianta – 52 lei mp;
 • Montare piatra natural 75 lei mp;

Amenajarea spatiului

Amenajarea spatiului si dispunerea incaperilor nu iti mai covine, vrei sa demolezi un perete sau mai multi, sa separi baia de restul toaletei pentru a impiedica patrunderea mirosurilor, sa adaugi o incapere in plus…toate acestea costa, bineinteles. Dupa cum spuneam si mai sus, demolarea peretilor costa 10 lei pe metru patrat la care se adauga pret zidarie BCA, caramida sau caramida plina care iarasi variaza in functie de mai multe elemente.

Renovarea energetica

Imposibil sa nu te gandesti la izolare atunci cand ai in vedere renovarea unei case mai vechi deoarece toate celelalte lucrari efectuate risca sa devina inutile. Incalzire, izolare, geamuri…iata tot ce trebuie sa stii pentru a-ti spori confortul si sa realizezi economii de energie.

 • Hidroizolatie acoperisuri sau terase – 130-250 lei mp;
 • Izolare fatada – 40 lei mp;
 • Placare cu polistiren – 43 lei mp;
 • Coltar cu plasa – 12 lei ml;
 • Zugraveala lavabila – 22 lei mp;

Pretul instalatiilor electrice

Daca ai de inlocuit instalatia electrica trebuie sa stii ca va trebui sa scoti din portofel 65 lei/loc lampa, loc priza. Un tablou electric se monteaza cu 250 lei in timp ce corpurile de iluminat se monteaza cu 30 lei bucata. Daca te intereseaza dezafectat instalatie electrica atunci trebuie sa stii ca te va costa aproximativ 125 lei/camera.

Sursa foto: stock.adobe.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

 •  
 •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, sociolog Elena Carstea: Reguli de calatorie cu animalul de companie

Expertul Acasa.ro, Elena Carstea, sociolog

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Dr. Raluca-Ioana Nedelea: Persistenta dintilor temporari la animalele de companie

Expertul Acasa.ro, Dr. Raluca-Ioana Nedelea, medic stomatolog

Pune o intrebare