Constructia casei

#casa #exterior casa # design casa # culoare casa #alegere culoare casa

Invata cum sa alegi culoarea in care vopsesti exteriorul casei

Poate parea banal, dar atunci cand te vei trezi pus in situatia sa alegi culoarea in care iti zugravesti exteriorul casei vei vedea ca nu e chiar asa de simplu. Sunt o multime de lucruri de care trebuie sa tii cont, de la aspectul general al cartierului, pana la dimensiunile si arhitectura casei.

1. Casele din vecinatate

E adevarat ca trebuie sa iti placa in primul rand tie cum arata casa ta, insa un element esential de care trebuie sa tii cont este si felul in care arata intreg cartierul in care locuiesti. Mai exact, te poti "inspira" din culorile alese de vecini. Pentru ca nu poti veni cu o casa verde-praz daca cele de jur imprejur sunt doar caramizii.

Sursa foto: statkart.no

2. Arhitectura si dimensiuni

Arhitectura imobilului te poate ajuta mult atunci cand alegi nuantele in care sa iti vopsesti locuinta. Spre exemplu, o cabana, iti poate oferi o mai mare libertate atunci cand vine vorba de alegerea culorilor. Insa o vila cu mai multe apartamente, nu ar trebui sa aiba mai mult de doua culori. O alta varianta ar fi sa alegi o singura culoare si sa te joci cu nuantele pentru ancadramentele ferestrelor si pentru restul elementelor arhitecturale.

Tine cont de cat de mare este imobilul, pentru ca o casa mare intr-o culoare foarte inchisa ar putea arata bine, cu conditia sa nu fie prea tipatoare. Este bine sa alegi o nuanta luminoasa, vibranta, pentru zidurile exterioare, oferind in acest fel mai mult stil casei tale.

In schimb, o casa mica intr-o culoare deschisa ar putea sa isi piarda din personalitate. De aceea trebuie sa alegi calea de mijloc. Si, atentie! Culorile deschise neutralizeaza caracteristicile pe care doresti sa le subliniezi.

Sursa foto: flaglerlive.com

3. Culoarea acoperisului

Vopseaua de exterior pentru pereti se decoloreaza in timp, in vreme culoarea acoperisului va ramane la fel poate chiar si 20 de ani. Drept urmare, culoarea acoperisului ar trebui sa fie un factor decisiv atunci cand te hotarasti cu ce nuanta zugravesti exteriorul. In cazul in care materialul cu care este acoperita cladirea este mai inchis, atunci trebuie sa iei in considerare o nuanta mai deschisa pentru pereti. Un ton neutru al acoperisului iti permite mai multe optiuni cand vine vorba despre schemele de culoare.

Gama de culori care te poate inspira pentru un exterior perfect merge, in general, de la maro, bej, mahon, cedru roscat, ciocoliu si gri.

Foto: noplacelikehomee.blog.com
Autor: Gabriela Jianu

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului