Constructia casei

#tavan fals #montare #asamblare #unelte #ustensile

Cum sa montezi tavanul fals

Tavanul fals este din ce in ce mai folosit pentru redecorarea birourilor sau a locuintelor. Daca ai timp si putina rabdare ti-l potimonta singur urmand cativa pasi simpli. Inainte de a incepe asamblarea, asigura-te ca ai toate ustensilele si materialele care nu ar trebui sa-ti lipseasca.

 

Ustensile si materiale necesare:

  • Ancora pentru profile;
  • Piesa de imbinare;
  • Piesa de agatare;
  • Profile metalice;
  • Suruburi autoforante;
  • Tija de suspendare;
  • Banda adeziva din fibra de sticla;
  • Rindea;
  • Ruleta;
  • Foarfeca de taiat tabla;
  • Surubelnita electrica;
  • Banda adeziva;
  • Drisca;
  • Spaclu.

Cum montezi tavanul:

Pasul 1: Cu ajutorul unei rulete, calculeaza nivelul la care doresti sa montezi tavanul fals. Urmeaza acest procedeu pentru toti peretii incaperii. Este recomandat sa faci trei masuratori pe acelasi perete la intervale diferite, deoarece unele apartamente nu sunt perfect drepte si este posibil ca tavanul sa iasa stramb .

Pasul 2: Masoara apoi nivelul tavanului, de la un capat al peretelui la altul, folosind sfoara de trasat. Daca linia nu iese dreapta repeta etapele de calcul.

Pasul 3: Monteaza profilele perimetrale UW30 deasupra semnului lasat de sfoara. Acestea se vor fixa de pereti cu ajutorul diblurilor de 6 X 40, la distante de maximum 80 cm, pe tot conturul viitorului tavan.

Pasul 4: Traseaza pe tavan linii paralele cu peretii in cele doua directii, astfel incat sa obtii niste dreptunghiuri. Liniile se vor trasa astfel: pe lungime paralele pozitionate la 90 cm distanta intre ele, iar pe latime la o distanta de 50cm. Pentru trasarea liniilor foloseste o sfoara de trasat.

Pasul 5: Urmeaza asamblarea tijelor metalice impreuna cu piesele de prelungire. Acestea se vor fixa de tavanul real al camerei, la intersectiile dreptelor, pe cele doua directii ale tavanului. Fixeaza tijele cu ajutorul diblurilor din otel, daca tavanul este din beton, sau a suruburilor pentru lemn cu cap patrat, daca tavanul este din lemn.

Pasul 6: Monteaza profilul CD60 portant prin intermediul tijei metalice si a pieselor de prelungire. Acestea se vor taia in prealabil la dimensiunea necesara si se vor asambla pe profilele UW30.

Pasul 7: Profilele metalice se reunesc la o interaxa de 50 cm in cazul placilor de 12,5 mm si 40 cm in cazul placilor de 9,5 mm.

Pasul 8: Dupa ce ai montat toate profilele metalice, taie placile apoi finiseaza muchiile acestora.

Pasul 9: Monteaza placile pe profilele de montaj folosind suruburile autofiletante. Acestea trebuie asamblate transversal pe profilele CD60. Pentru a fixa placile de profile foloseste suruburi autofiletante. Acestea se vor fixa cu ajutorul unei surubelnite electrice cu opritor, la o distanta de 50 cm unul fata de celalalt.

Pasul 10: Dupa montarea placilor foloseste o banda autoadeziva din fibra de sticla, pentru a acoperi rosturile dintre placi.

Pasul 11: Chituieste apoi placile de rigips folosind pasta superigips, pe care o aplici cu ajutorul spatulei.

Pasul 12: Dupa aplicare, slefuieste cu o drisca locurile in care ai aplicat chitul, pana ajungi la nivelul dorit. Lasa apoi chitul sa se usuce.

Citeste si alte articole din aceasta categorie:

Vrei sa-ti renovezi casa si cauti  zugravi? Nu mai pierde timp intreband in stanga si-n dreapta de un mester bun. Intra pe cautzugrav.ro si cauta persoana care sa corespunda cerintelor tale! Iti oferim posibilitatea sa gasesti in timp record mesteri autorizati, ale caror servicii au fost apreciate de alte persoane. Spor la treaba!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare