Constructia casei

#casa #casa construita

Casa gata construita poate veni la pachet cu mai multe griji - afla la ce sa fii atent

O casa deja construita pare sa fie varianta cea mai practica de achizitie. Santierul in desfasurare, grija constanta si timpul de asteptat pana la finalizare sunt motive pentru care unii doresc sa aiba totul de-a gata pentru a se muta rapid. Casele gata construite pot necesita insa si investitii ulterioare, pentru confortul si randamentul termic, spre exemplu.

Un imobil deja construit impune mai multe griji. Detaliem despre acestea, pentru a intelege ca nu este de ajuns sa cautati printre acele proiecte de case moderne si sa alegeti o constructie finalizata care impresioneaza aspectual vorbind.

Izolatia termica a casei

In functie de stadiul constructiei, atunci cand viitorul proprietar decide sa achizitioneze un imobil pot fi verificate modalitatile prin care se aplica izolatia termica a casei. Acest lucru este important pe viitor tinand cont de randamentul termic. Nu doar ca implica eficientizarea costurilor de intretinere, dar este vorba si de impactul pe care il are asupra peretilor - acestia se deterioreaza mai repede in lipsa caldurii eficiente. Igrasia, mucegaiul sunt cateva dintre problemele frecvente in casele fara izolatie.

Recomandarea specialistilor este de a izola casa atat la interior, cat si la exterior. De calitate inalta si eficienta pe masura sunt materialele ignifuge. Asadar, daca imobilul este deja finalizat ar fi bine de verificat cum si cu ce s-a realizat izolatia, iar daca este in stadiu de constructie poate exista un control mai bun al materialelor folosite.

Acoperisul

Calitatea acoperisului este ceea ce determina confortul locuitorilor. Materialele folosite sunt relevante privind frigul din casa spre exemplu sau a unor inundatii. Acesta trebuie sa fie bine izolat, realizat cu materiale de inalta calitate si durabilitate. Ce poate afecta structura acestuia se refera si la gheata, zapada, astfel ca trebuie verificat daca exista un sistem de degivrare pentru acoperis.

Instalatiile

Din teama ca unele lucrari nu sunt calitative, unii decid achizitia unui imobil la rosu, ceea ce inseamna ca pe cont propriu si cu o echipa aleasa in mod expres de ei vor continua cu finalizarea casei. In cazul unui imobil la cheie, instalatia electrica si reteaua de apa trebuie verificate. O evaluare a acestora trebuie avuta in vedere intrucat probleme la acest nivel implica nu doar costuri, ci si deranj pentru reparatie si ulterior alte finisaje.

Cat despre conductele de apa si aici conteaza imbinarile, fisurile, cat de veche este instalatia. Costurile suplimentare pe care le implica sunt investitii care deranjeaza si afecteaza desigur nu doar bugetul, ci si confortul locatarilor.

Casa la cheie sau la rosu?

Astfel de motive stau la baza unor decizii de achizitie a unei case la rosu sau la cheie. Atunci cand planul casei este de la zero asumat de catre viitori proprietari, exista marele avantaj de control al costurilor, de personalizare a proiectului, de alegeri care tin strict de preferinte. Cu alte cuvinte, nu va multumiti cu ceea ce gasiti.

Constructia unei case asumata va trimite spre nevoia de a cauta o echipa competenta si cu experienta cum este Smart Home Concept. Proiectul poate fi ales de la ei, cu posibilitate de a verifica sau optimiza un proiect pe care deja il aveti. Interesant este ca la Smart Home Concept se gasesc variante multiple, insemnand proiecte moderne, case cu mansarda si fara etaj, etc.

Casa dorita trebuie sa corespunda total cu preferintele pe care le aveti. Nu inseamna doar a proiecta dorintele si nevoile, ci si a alege un proiect practic, o casa ce implica costuri avantajoase. Investitia inseamna poate una de termen lung.

Casele gata construite sunt in general cele puse la vanzare de proprietari, din varii motive sau cele care au fost puse la punct de dezvoltatori. Cartiere intregi se inalta, dar uneori casele sunt proiecte nu doar la fel, ci si amenajate ca la indigo.

Exista mai multi factori de avut in vedere atunci cand decideti achizitia unui imobil. Conteaza nu doar locatia, avantajele amplasarii si daca este vorba de un proiect modern orice ce pret are la vanzare. Conteaza de fapt fiecare detaliu ce face din constructia in sine una rentabila. Ironic, ce poate fi mai scump la achzitie inseamna pe termen lung costuri mici de intretinere.

Advertoriale

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din casa-constructii

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea