Va propun sa descoperiti noi surse de inspiratie pentru a va personaliza fiecare incapere a casei in care traiti. O sa urmarim logica amenajarii locuintei impreuna, sub forma unei insiruiri de articole, care sper sa va fie de folos.
Primul indemn ar fi de „a va folosi simtul critic pentru a vedea, inima pentru a simti si de a avea incredere in instinct“, dupa cum spune Shannon Fricke, cunoscut designer din Australia.
Ceea ce retinem dintr-un interior, este o senzatie, o muzica, o atmosfera. Un interior poate avea o astfel de rezonanta, doar atunci cand este compus intr-o maniera care vorbeste despre felul de viata al celor care il locuiesc, despre aspiratiile lor, despre ce ii inspira si ii motiveaza, in fapt despre cine sunt ei.
O casa este, inainte de toate, un refugiu in adevaratul sens al cuvantului. Este un loc de odihna, de securitate, un loc unde poti da friu liber spiritului tau creativ. Este locul unde iti improspatezi resursele. De aceea este important sa te implici in decorarea si crearea atmosferei interiorului tau. Te vei simti mai bine in pielea ta si in spatiul care va fi impregnat cu personalitatea ta. „Casa te reprezinta mai bine decat un portret“, spune Madelaine Casteng, o decoratoare celebra.
Pornind de la un spatiu vid
Placerea decorarii interiorului propriu este aceea de a crea un spatiu unde sa iti petreci timpul, unde sa te simti cu adevarat bine, un spatiu primitor si cald in care sa astepti cu nerabdare sa te intorci in fiecare zi, un spatiu care sa fie „acasa”. Calitatea vietii intr-un astfel de loc va fi cu siguranta deosebita.
Spatiul de care dispui, este cel care permite evaluarea posibilitatilor de amenajare. Porneste de la vid: goleste fizic sau mental spatiul, pentru a putea elabora un plan pe solul complet nou, la fel ca atunci cind incepi o pagina noua. Se vor naste incetul cu incetul, noile idei.
Identifica ce anume iti place si incearca sa descoperi de ce iti place un lucru sau altul. In felul acesta, gindurile se vor ordona iar solutiile vor aparea mai usor. Iata intrebarile de la care trebuie sa pornesti:
In ce fel de spatiu te simti bine?
- Intr-un spatiu generos, inundat de lumina?
- Intr-un spatiu cu canapele confortabile si primitoare?
- Intr-un spatiu mai subtil, mai discret?
- Intr-o bucatarie care poate servi si de camera de zi?
In articolul urmator, adica martea viitoare, pe 27 noiembrie, vom vorbi despre cum trebuie sa-ti planifici spatiul incat acesta sa fie nu doar eficient, ci si confortabil, atat pentru tine, cat si pentru cei care iti calca pragul.
Date contact :
Mioara Stoenica
Tel. 0723 376 276
E-mail: mioarastoenica@yahoo.com
Web: mioarastoenica.com