Boli

#masca de protectie # vaccin coronavirus #coronavirus #vaccinare

Vaccinarea nu presupune renuntarea la masca de protectie

Potrivit medicilor si oamenilor de stiinta, masca va ramane obligatorie si dupa vaccinare. Asta deoarece nivelul de transmitere al virusului este in continuare foarte mare, si este nevoie de timp pana ca cea mai mare parte a populatiei sa beneficieze de vaccin.

 

Managerul Institutului "Marius Nasta", Beatrice Mahler, explica de ce masca este importanta si dupa imunizarea impotriva coronavirusului: 

„Deocamdata, suntem la un nivel de transmitere comunitar ridicat si exista o fereastra de timp pentru care nu exista timp in spate, fereastra de timp de la care virusul intra in corp si momentul la care imunitatea noastra reuseste sa raspunda. 

Nu se stie daca in acea fereastra virusul nu reuseste sa se multiplice, astfel incat persoanele care contacteaza virusul sa fie o sursa de infectare. Pana avem raspuns la aceasta intrebare e bine sa purtam masca.

Sunt convinsa ca in acest an vom primi multe raspunsuri in privinta imunitatii care raspund si actioneaza la agresiunea virala, in contact cu un nou virus.

Sunt cercetari in desfasurare si acest lucru va fi util pentru modul in care va trebui sa ne organizam viata in viitor”, a declarat Beatrice Mahler, potrivit digi24.ro.

In acelasi timp, Medicul Adrian Streinu Cercel a explicat duminica, dupa ce i s-a administrat a doua doza de vaccin la Institutul Matei Bals, ca masca sanitara va ramane obligatorie pana in 2023.

“Masca va fi obligatorie categoric pana in 2023. Vaccinul ne protejeaza pe dinauntru, nu la nivelul mucoaselor. Daca dam masca jos, e posibil sa luam virusul si sa il dam celor care nu sunt imunizati”, a declarat medicul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului