Boli

# simptome specifice # varianta delta # persoane vaccinate #simptome covid #coronavirus #infectie #vaccin #simptome #noi simptome covid

Un nou simptom al infectiei cu varianta Delta! Diferentele dintre persoanele vaccinate si cele nevaccinate

Vaccinare impotriva coronavirusului ii impiedica pe oameni sa faca forme grave ale bolii. Cu toate acestea insa, nu reduce riscul de transmisibilitate al virusului.

 

Prin urmare, persoanele asimptomatice, vaccinate, pot transmite la fel de usor boala precum cele nevaccinate.

Infectia cu varianta Delta – diferente privind simptomele intre vaccinati si nevaccinati

Potrivit unui studiu ralizat in urma colaborarii intre ZOE – o companie din domeniul stiintelor sanatatii – si Universitatea britanica King’s College din Londra, arata ca simptomele infectiei cu variante Delta a coronavirusului difera intre persoanele vaccinate si cele nevaccinate. 

Diferenta intre simptomele semnalate de persoanele vaccinate si cele nevaccinate consta, printre altele, in faptul ca au disparut tusea si febra, carora le-a luat locul stranutul, relateaza G4Media.ro.

In cazul persoanelor nevaccinate, simptomele comune includ: durerea de cap, durerea in gat, scurgerile nazale, febra si tusea persistenta.  

In ceea ce priveste persoanele vaccinate, studiul distinge persoanele care au fost vaccinate doar cu prima doza de cele care au schema compelta. 

Astfel, in cazul persoanelor care au primit o singura doza de vaccin anti-Covid, simptomele cele mai frecvente sunt durerile de cap, scurgere nazala, dureri in gat, stranut si o tuse persistenta.

 „Nu numai ordinea este diferita, dar febra nu mai este in top cinci si a fost inlocuita de un nou simptom: stranutul”, se arata in rezultatele studiului, potrivit realitatea.net. 

In schimb, in cazul persoanelor complet vaccinate au fost semnalate simptome precum dureri de cap, scurgere nazala, stranut, dureri in gat si o pierdere a mirosului.

„De asta data nu numai febra, dar si tusea persistenta au disparut de pe lista. Pierderea mirosului – un simptom al tulpinii originare a coronavirusului – isi face din nou aparitia. Stranutul este si aici un nou simptom”, mai arata studiul.

Prin urmare, daca ai inceput sa stranuti des, fara motiv, este indicat sa-ti faci un test Covid.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare