Boli

#fructoza #obezitate

Specialistii au dat verdictul: Fructoza, vinovatul pentru “epidemia” de obezitate!

 

Foarte multi ani cercetatorii au cautat solutii pentru a combate obezitatea. Aceasta a devenit o problema majora de sanatate publica in lumea intreaga. Recent, o echipa de cercetatori americani sustine ca a descoperit care este principala cauza a obezitatii. 

Interesul pentru studiile privind cauzele si modalitatile de prevenire a obezitatii a crescut din cauza ingrijorarii privind rata din ce in ce mai mare a acesteia si a bolilor cronice asociate cu aceasta.

Asadar, oamenii de stiinta cred ca au aflat potentialul vinovat pentru epidemia de obezitate: fructoza. Potrivit echipei conduse de dr. Richard Johnson, cercetator la facultatea de medicina Anschutz, a Universitatii Colorado, fructoza, care se gaseste in zaharul de masa si in siropul de porumb cu continut ridicat de fructoza, se afla in centrul problemei obezitatii.

Conform studiului, fructoza poate fi produsa in organism din carbohidrati, in special din glucoza. Cand fructoza este metabolizata de organism, se reduce energia activa cunoscuta sub numele de ATP (adenozin trifosfat). Aceasta scadere declanseaza ulterior senzatia de foame si cresterea consumului de alimente.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare