Boli

#crema factor de protectie #protejare piele #expunere la soare

La ce pericole te expui daca nu folosesti crema cu factor de protectie solara cand mergi la plaja

Vara este momentul perfect pentru a petrece timpul la plaja si a te bucura de soare. Cu toate acestea, este esential sa protejezi pielea ta de razele nocive ale soarelui. Folosirea unei creme cu factor de protectie solara (SPF) adecvat este cruciala pentru sanatatea si aspectul pielii tale. Cand nu folosesti crema SPF sau nu faci acest lucru in mod corect, te expui unor pericole majore. Iata care sunt cele mai comune dintre acestea.

Arsurile solare

Unul dintre cele mai comune pericole ale expunerii excesive la soare sunt arsurile solare. Razele ultraviolete (UV) pot provoca arsuri ale pielii, care se manifesta prin roseata, durere si descuamare. Arsurile solare repetate pot duce la imbatranire prematura a pielii, la aparitia ridurilor si chiar la cresterea riscului de cancer de piele. Utilizarea unei creme cu SPF adecvat protejeaza pielea de arsurile solare si minimizeaza riscurile asociate.

Imbatranirea prematura a pielii

Expunerea prelungita si necontrolata la soare poate contribui la imbatranirea prematura a pielii. Razele UV pot deteriora colagenul si elastina din piele, ceea ce duce la aparitia ridurilor, petelor solare si pierderea elasticitatii. Utilizarea regulata a cremei cu factor de protectie solara poate ajuta la prevenirea imbatranirii premature a pielii si mentinerea unui aspect tanar si sanatos.

Riscul de cancer de piele

Expunerea frecventa si neprotejata la razele UV creste riscul dezvoltarii cancerului de piele. Soarele poate provoca mutatii genetice in celulele pielii, iar expunerea excesiva in timp poate duce la dezvoltarea melanomului si a altor forme de cancer de piele. Utilizarea cremei cu SPF adecvat protejeaza pielea impotriva radiatiilor UV si reduce riscul de aparitie a cancerului de piele.

Probleme de pigmentare

Expunerea la soare fara protectie poate duce si la aparitia unor probleme de pigmentare, cum ar fi petele solare si hiperpigmentarea. Acestea pot fi rezultatul unei productii excesive de melanina ca raspuns la radiatiile UV. Utilizarea cremei cu SPF ajuta la prevenirea acestor probleme si mentinerea unui ton uniform al pielii.

In concluzie, protejarea pielii de razele UV daunatoare este esentiala pentru a preveni arsurile solare, imbatranirea prematura a pielii, riscul de cancer de piele si alte probleme cutanate. Utilizarea unei creme cu factor de protectie solara adecvat este un pas crucial in ingrijirea pielii atunci cand mergi la plaja. Nu uita sa aplici crema in mod regulat pe intreaga suprafata a pielii expuse la soare si sa o reaplici dupa baie sau transpiratie excesiva. Investitia in protectie solara adecvata iti va asigura o piele sanatoasa si radianta pe termen lung.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare