Boli

#reumatism #durere #masaj #acupresura

La ce este buna acupresura

masaj, similara intr-o oarecare masura cu acupunctura, diferenta fiind ca in locul acelor se folosesc degetele. Acupresura isi are originea in China, iar in Japonia aceasta tehnica are denumirea de shiatsu .

Acupresura ajuta la mentinerea durerilor sub control, in special a celor musculare, trateaza tulburarile neurologice, reduce stresul si atenueaza anumite simptome.

Aceasta tehnica se bazeaza pe credinta ca toate obiectele vii contin o energie vitala cunoscuta sub numele de chi, dar si poteci invizibile numite meridiane. Acestea au rolul de a conecta toate partile corpului, facilitand astfel tratarea unor probleme. Acupresura se foloseste de punctele cheie, ca si in cazul apucunturii, insa partea buna este ca aceasta tehnica poate fi auto-aplicata, existand o serie de diagrame pentru ca oricine sa poate sa isi localizeze locatia exacta a acestora puncte.

Iata cateva beneficii ale acupresurei
 

Acupresura te face mai fericit


Specialistii orientali, cat si cei occidentali, au descoperit ca primul efect al acupresurii este sentimentul de fecicire. Mai exact, aceasta tehnica, realizata corect, duce la eliberarea endorfinelor („hormoni ai fericirii) in intreg organismul, dar in special la nivelul creierului. Mai mult decat atat, endorfinele sunt recunoscute pentru capacitatea lor de a intari sistemul imunitar, dar si de a calma durerile.
 

Acupresura trateaza tulburarile neurologice


Paralizia faciala, cea partiala, tulburarile neurologice periferice, epilepsia, migrenele, scleroza multipla si alte afectiuni ale sistemului neurologic pot fi tratate cu ajutorul presupuncturii. Desigur, este nevoie de mai multe sedinte pentru a se vedea rezultatele, insa ele vor aparea cu siguranta.
 

Acupresura trateaza insomnia


Cei care se confrunta cu noptile albe pot indeparta definitiv aceasta problema in urma unor sedinte de acupresura. In acest sens, acupresura induce o stare puternica de relaxare si somnolenta, care vor duce in final la un somn adanc si foarte odihnitor.
 

Acupresura reduce stresul


Toate problemele care sunt cauzate de prezenta stresului (oboseala, indigestie, greata, tensiunea musculara sau sindromul colonului iritabil ) pot sa dispara in totalitate in urma unor sedinte de presopunctura.
 

Acupresura ajuta in problemele ginecologice


Menopauza, imposibilitatea de a ramane insarcinata, simptomele prementruale care se manifesta prin modificari ale dispozitiei etc pot fi si ele tratate cu ajutorul acupresurei. De asemenea, acupresura poate actiona in acceasi masura si in cazul barbatilor, tratand cu succes infertilitatea, ejacularea prematura etc.
 

Acupunctura indeparteaza simptomele reumatismului


Acupunctura, alaturi de acupresura sunt doua tehnici care in combinatie pot indeparta simptomele neplacute cauzate de reumatism. Totusi, aceste doua tratamente sunt doar adjuvante ale tratamentului medicamentos, nereusind sa indeparteze problema definitiv.

Gaseste maseuri si saloane de masaj online pe www.cautmasaj.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare