Boli

#ganoderma #beneficii #sanatate

Ganoderma - zece efecte benefice pentru organism

Ciuperca reishi, cunoscuta si sub numele de Ganoderma lucidum ori lingzhi, este o ciuperca medicinala cu efecte terapeutice recunoscute ce creste in diferite locatii calduroase si umede din Asia. A fost folosita in medicina traditionala de milenii in China, Coreea, Japonia, Malaezia si in estul Rusiei. Acest articol va va spune ce trebuie sa stiti despre beneficiile potentiale ale Ganodermei.

Pentru mai multe informatii si articole despre ce este ganoderma puteti vizita sectiunea de articole a site-ului nostru, sectiune in care tratam subiecte precum ganoderma si obezitatea, cum sa ai o piele tanara si viguroasa, scurt istoric al acestei ciuperci etc..

1. Stimuleaza sistemul imunitar

Din punct de vedere istoric, ciupercile reishi au fost utilizate ca un agent de imbunatatire a sistemului imunitar - sunt utilizate chiar si in culturile asiatice ca imunostimulant pentru pacientii cu HIV si cancer. Se crede ca beta-glucanii (zaharurile complexe) din ciuperca stimuleaza sistemul imunitar pentru a preveni infectia.

2. Ganoderma atenueaza oboseala

Ciupercile Reishi sunt adaptogeni, plante care ajuta corpul sa combata stresul. Intr-un studiu efectuat pe 132 de pacienti care sufereau de neurastenie (o afectiune caracterizata prin epuizare fizica si mentala), s-a demonstrat ca un compus gasit in Ganoderma atenueaza durerile si starile de iritabilitate.

3. Este un aliat impotriva cancerului

S-au facut numeroase studii cu privire la efectul Ganodermei asupra celulelor canceroase. Rezultatele au fost interesante - un mic studiu din Jurnalul de Oncologie a constatat ca tumorile s-au micsorat la trei pacienti cu cancer care luau ciuperci reishi. Cercetatorii cred ca beta-glucanii din ciuperci pot preveni cresterea vaselor de sange noi, ceea ce este esential, deoarece celulele canceroase au nevoie de un aport constant de sange pentru a creste. Triterpenele (uleiuri esentiale) din ciuperci pot inhiba, de asemenea, dezvoltarea si metastaza tumorilor. Cercetari suplimentare indica faptul ca ciupercile ar putea atenua greata indusa de chimioterapie si ar putea imbunatati eficacitatea radioterapiei.

4. Ciupercile Reishi ar putea scadea tensiunea arteriala

Compusii din Ganoderma pot ajuta la mentinerea hipertensiunii arteriale la distanta, potrivit unui studiu efectuat la soareci in 2014.

5. Ar putea fi bune pentru creier

Cercetarile efectuate pe animale indica faptul ca ciupercile reishi pot fi terapeutice pentru tulburari neurodegenerative, cum ar fi boala Alzheimer si, de asemenea, pot proteja creierul de convulsii. Cu toate acestea, inca trebuie facute cercetari suplimentare pentru a confirma acest lucru.

6. Au potential de combatere a alergiilor

Unele studii au aratat ca Ganoderma are efecte antihistaminice si imbunatateste aportul de oxigen din organism, care este cheia celor care sufera de astm cronic si alergic.

7. Ciupercile Reishi contin compusi care scad colesterolul

Atat triterpenele, cat si beta glucanii pot reduce colesterolul ‘rau’ (LDL).

8. Ele pot fi de ajutor pentru diabetici

S-a constatat ca Ganoderma scade zaharul din sange intr-un mic studiu controlat cu placebo - posibil prin inhibarea unei enzime care produce glucoza. In plus, dupa ce s-a observat o reducere semnificativa a stresului la rinichi si scaderea nivelului de zahar din sange la subiectii testati, un grup diferit de cercetatori a concluzionat ca ciupercile reishi pot preveni sau opri complicatiile renale la pacientii cu diabet zaharat.

9. Ar putea imbunatati functia ficatului

S-a descoperit ca sporii de ciuperci Reishi promoveaza regenerarea celulelor hepatice la soareci, imbunatatind capacitatea organului de a elimina toxinele din corp. Un ficat sanatos poate fi, de asemenea, esential pentru sustinerea altor beneficii pentru sanatate mentionate mai sus, inclusiv gestionarea glicemiei si a alergiilor.

10. Sunt bogate in antioxidanti

A fost studiata activitatea antioxidanta a Ganodermei lucidum in combinatie cu teste in vitro. Materia bruta Ganoderma a fost expusa la mediul de apa clocotita, dupa care extractul apos a fost separat. In urma studiilor s-a putut observa ca extractelul de Ganoderma creste activitatea enzimelor implicate in eliminarea speciilor reactive de oxigen daunator, astfel incetinind procesul de imbatranire.

Pentru a profita de proprietatile si beneficiile acestei ciuperci terapeutice pot comanda o cafea delicioasa cu ganoderma sau orice alte suplimente ori produse cu extract reishi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare