Boli

#cabinet medical #specialist #ginecolog #medic

Cum te pregatesti pentru vizita la ginecolog

Anxietatea, jena sunt motivele care le fac pe multe doamne si domnisoare sa evite cabinetele medicilor ginecologi, ajungand uneori prea tarziu la un consult. Totusi, trebuie retinut ca se recomanda ca cel putin o data pe an sa iti faci o programare la ginecologie. Si e bine sa mergi cat mai pregatita din toate punctele de vedere.

Consultul ginecologic reprezinta un lucru normal, natural si extrem de necesar in viata fiecarei femei. Nu trebuie sa te simti rusinata, sa fii speriata, pentru ca vei descoperi faptul ca medicul va face tot posibilul sa te simti cat mai confortabil.

Cand trebuie sa mergi la ginecolog

Cand vine vorba despre vizita la ginecolog, vei vedea in sala de asteptare atat fete de 13-14 ani, cat si femei trecute de prima tinerete. De aceea, nu trebuie sa iti faci griji ca esti prea tanara sau prea in varsta. Cand e vorba despre vizita la ginecolog, tu devii parte a unui club plin de femei de varste diferite care sunt acolo fie pentru ca si-au inceput viata sexuala, fie au venit ca o masura de precautie, sau merg la medic din cauza menstruatiilor neregulate sau foarte dureroase ori a vreunei infectii vaginale. De asemenea, femeile merg la ginecolog atunci cand incearca sa ramana gravide sau sunt insarcinate.

Ce trebuie sa faci inainte sa ajungi la cabinet

In primul rand, urmareste-ti menstruatia astfel incat sa faci programarea cam la 7-10 zile de la inceputul ciclului.

Multe femei nu stiu cum sa se imbrace pentru aceasta intalnire cu medicul specialist. Un truc util astfel incat sa iti faca vizita la cabinet cat mai usoara este sa porti hainele cele mai confortabile pe care le ai, deoarece va trebui sa cam scoti de pe tine tot ce porti.

Daca mergi la cabinet doar pentru o mamografie, nu imbraca o rochie, ci poarta o camasa si pantaloni, astfel incat sa iti poti pastra pantalonii pe tine, in timp ce iti dai jos bluza si sutienul.

Cat priveste spalarea zonelor intime, nu trebuie sa exagerezi cu dusurile. Pur si simplu urmeaza-ti rutina zilnica, intrucat medicul trebuie sa identifice mediul obisnuit din aceasta zona, sa poata lua probe fara ca acestea sa fie alterate de utilizarea excesiva a sapunului.

Epilarea inghinala este utila, dar nu obligatorie. Asa ca nu trebuie sa iti faci griji din cauza catorva fire de par din zona intima. Acestea nu-l incurca pe medic.

Vizita la cabinet va decurge perfect daca esti sincera, deschisa si ii raspunzi medicului la toate intrebarile pe care ti le pune. De asemenea, trebuie sa fii sincera cu privire la istoricul tau sexual. Multe femei se intreaba daca au sau nu voie sa faca sex cu o seara inainte de programarea la ginecolog. Raspunsul este da. Raporturile intime nu interfereaza cu testele pe care medicul ti le va face.

Trebuie sa te relaxezi, sa ramai calma, sa nu te stresezi pentru ca fiecare femeie trebuie sa faca acest lucru.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare