Boli

#remedii mahmureala #mahmureala # cum scapi de mahmureala

Cum poti scapa de mahmureala de dupa petrecerea de Revelion

Petrecerea de Revelion se soldeaza, de cele mai multe ori, cu o mahmureala zdravana. Asta deoarece petrecaretii au obiceiul de a consuma mult prea mult alcool, si de cele mai multe ori amesteca bauturile intre ele.

 

A doua zi insa, multi se confrunta cu mahmureala, care nu este deloc placuta. Iata cateva trucuri care te vor ajuta sa te simti mai bine si sa scapi mai usor de senzatia de mahmureala.

Fa o baie calduta

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci dupa ce te trezesti este o baie calduta. Nu face nici baie fierbinte, nici baie rece. Este cel mai bine ca apa sa fie la temperatura corpului. Aceasta va ajuta la eliminarea toxinelor din organism si te vor face sa te simti mai bine.

Bea ceai de ghimbir

Ceaiul de ghimbir este un remediu eficient atat pentru tratarea mahmurelii, cat si pentru a combate problemele cu stomacul care insotesc adesea starile de mahmureala.

Hidrateaza-te foarte bine

Hidratarea este extrem de importanta dupa o mahmureala. Bea cel putin trei litri de apa plata. Pentru a avea gust, sau pentru a combate greturile, poti adauga in aceasta zeama de lamaie.

Mananca o banana

La micul dejun consuma o banana. Nivelul scazut de potasiu din organism te va face sa te simti slabilt in urma unei mahmureli. Bananele contin mult potasiu care te va ajuta sa-ti revii mai usor. 

Bea suc de rosii

Sucul de rosii contine vitamine, minerale si enzime pe care le pierzi de obicei dupa ce ai baut prea mult alcool. De asemenea, sucul de rosii contine fructoza care ajuta la metabolizarea alcoolului care se afla inca in organism.

Odihneste-te

Dupa o noapte de petrecere si o mahmureala pe cinste, corpul are nevoie sa se refaca. Prin urmare ziua de 1 ianuarie trebuie dedicata odihnei. Dormi cat timp doresti si petrece restul timpului stand linistit. Poti citi o carte sau te poti uita la filme.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare