Boli

#varsta mijlocie #criza varstei mijlocii #barbati #criza

Ce trebuie sa stii despre criza varstei mijlocii la barbati

Foarte multi barbati ajunsi la varsta de 40 de ani trec printr-o criza majora atunci cand privesc in ansamblu viata pe care o au. Se gandesc ca pot fi mult mai fericiti si ca, daca este necesara o schimbare, aceasta ar trebui facuta cat mai rapid. Toate aceste stari dau startul crizei varstei mijlocii la barbati, care poate avea urmari serioase.


Cum identifici criza varstei mijlocii

O adevarata criza a varstei mijlocii implica schimbari radicale a intregii vieti. De exemplu, multi barbati aleg acum sa divorteze, sa inceapa o noua relatie cu o femeie mai tanara sau sa se mute in alta localitate. Alti barbatii renunta la slujbe bine platite, dar nesatisfacatoare din punct de vedere emotional, sau incep activitati noi, precum dansul sau gradinaritul.

Semne care indica apropierea de criza varstei mijlocii sunt:

Implinirea varstei 40 de ani. Psihologii sunt de parere ca majoritatea barbatilor trece prin aceasta criza la implinirea varstei de 40 de ani. De altfel, foarte multi barbati incep sa isi analizeze viata si realizarile personale si profesionale in jurul varstei de 40 - 50 de ani.

Nemultumirea legata de anumite aspecte ale vietii tale. Printre aceste aspecte se numara cele legate de cariera, casnicie sau sanatate. Multi barbati realizeaza ca isi doresc altceva de la viata si vor sa faca schimbari in domeniul care nu le ofera satisfactii.

Constientizarea apropierii sfarsitului vietii. Foarte multi barbati simt nevoia acuta de a face schimbari, in special atunci cand descopera ca aspectul lor fizic s-a modificat, ca nu mai sunt la fel de energici si de puternici ca in tinerete. De asemenea, criza varstei mijlocii poate aparea si atunci cand devin bunici sau cand un prieten sau un parinte moare.

Realizarea unor schimbari neobisnuite. In aceasta etapa a vietii, foarte multi barbati trec printr-o criza asemanatoare celei de care au parte adolescentii. Acum te poti simti inchistat si esti din ce in ce mai tentat sa faci lucruri nebunesti. Numerosi barbati pot incepe acum sa bea mai mult, pot avea o aventura amoroasa, isi pot parasi familia, pot acorda mai multa atentie aspectului fizic si incerca activitati intense.


Cum sa tii sub control criza varstei mijlocii

Criza varstei mijlocii poate avea efecte devastatoare, atat pentru tine, cat si pentru familia ori prietenii tai. Pentru a face fata acestei perioade, este foarte important sa afli care sunt cauzele nefericirii tale si sa iei decizii care sa te implineasca.

Pe de alta parte, deciziile pripite, precum parasirea familiei sau inceperea unei relatii cu o femeie mult mai tanara, pot agrava starea de nefericire si nemultumire.

Astfel, in aceasta perioada a vietii tale trebuie sa iti amintesti ca sentimentele tale nu sunt comenzi. Doar pentru ca simti ca iti doresti sa evadezi de-acasa, de la serviciu sau din casnicie, asta nu inseamna ca trebuie sa si duci la indeplinire aceste porniri. Existenta acestor trairi indica insa o problema si cel mai indicat este sa mergi la un psiholog cu care sa discuti despre toate fricile si nemultumirile tale.

De asemenea, este important sa fii realist. Este important sa realizezi ca anumite dorinte ale tale nu sunt posibile. In plus, este indicat sa-ti privesti viata in ansamblu si sa fii recunoscator pentru lucrurile bune de care ai parte.

Sursa foto: masculineheart.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului