Boli

#coronavirus efecte

Ce efecte secundare prezinta pacientii vindecati de coronavirus

Chiar si dupa vindecare, pacientii infectati cu coronavirus prezinta efecte secundare. Studiile arata ca 9 din 10 pacienti vindecati de COVID-19 s-au confruntat cu efecte secundare ale bolii, precum oboseala, simptome psihologice, dar si pierderea mirosului si a gustului, a reiesit in urma unei analize realizate in Coreea de Sud, transmite Reuters.

La sondaj au participat 965 de pacienti vindecati de COVID-19, 879 de persoane, echivalentul a 91,1%,  care au raspuns ca au suferit cel putin un efect advers in urma bolii, a declarat in cadrul unei conferinte de presa Kwon Jun-wook, un oficial in cadrul Agentiei Coreene pentru Prevenirea si Controlul Bolilor (KDCA).

Oboseala a fost cel mai frecvent efect secundar, intalnit la 26,2% dintre participanti, urmat de dificultate in concentrare, manifestata la 24,6%, a spus Kwon. Alte simptome au inclus efecte secundare psihologice sau mintale, precum si pierderea gustului si a mirosului.

Kim Shin-woo, profesor de medicina interna la Facultatea de Medicina a Universitatii Nationale Kyungpook din Daegu, a discutat cu 5.762 de pacienti vindecati din Coreea de Sud si 16,7% dintre acestia au participat la sondaj, a spus Kwon. Desi cercetarea a fost realizata online intr-o prima etapa, Kim Shin-woo, cercetatorul principal, a precizat ca va publica in curand studiul insotit de o analiza detaliata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare