Boli

# proceduri estetica dentara #estetica dentara

Care sunt cele mai solicitate proceduri de estetica dentara

Atunci cand ai dintii albi si frumosi, zambesti mai mult si ai mult mai multa incredere in tine. Cu totii ne dorim o dantura perfecta, fara carii sau alte afectiuni, dar care sa si arate impecabil. Daca ne confruntam cu probleme precum dinti usor ingalbeniti, cu erori de pozitionare sau orice alti factori care pot avea un impact asupra aspectului lor, putem apela la diferite proceduri de estetica dentara.

Aceasta ramura a medicinei dentare se adreseaza pacientilor care doresc o dantura frumoasa, perfect armonizata cu fizionomia lor, dar care sa poata si sa-si indeplineasca functiile fara probleme. Printre procedurile cele mai solicitate, se numara atat cele care se ocupa doar de partea estetica, dar si unele care rezolva si probleme functionale.

Albirea dentara

Albirea dentara este o procedura prin care poti obtine dinti mai albi si mai stralucitori cu cateva nuante. In functie de nevoi, procedura poate fi realizata la domiciliu sau in cabinet. Albirea dentara la domiciliu necesita utilizarea unor gutiere speciale, confectionate dupa masuratori exacte ale danturii pacientilor. In interiorul acestora, se va adauga un gel de albire si vor trebui purtate in functie de indicatiile medicului. Pentru efecte impresionante, de durata, se recomanda albirea dentara la cabinet, care se realizeaza cu ajutorul unui laser.

Fatetele dentare

In cazul in care coloratia inestetica a dintilor este mai persistenta si nu se obtin rezultatele dorite prin intermediul tratamentelor de albire dentara, fatetele dentare pot fi o solutie. Acestea pot corecta si alte mici probleme, precum mici fisuri, crapaturi, dar si erori foarte mici de pozitionare sau spatiul prea mare dintre dinti. Fatetele sunt foi subtiri din ceramica ce imita perfect smaltul dintilor si se aplica direct pe suprafata lor, corectand culoarea, dar si forma acestora. Astfel, ele pot oferi un zambet impecabil.

Coroanele dentare

Coroanele sunt relativ asemanatoare cu fatetele dentare, insa acestea nu acopera doar o fata a dintelui, ci il imbraca in totalitate. Astfel, ele nu au doar efect estetic, ci si de a reda functia dintilor afectati. Coroanele dentare se recomanda in cazul dintilor ce nu mai pot fi salvati, ce au fost atactati de carii profunde sau de fisuri mai grave ce le-au afectat stabilitatea.

Aparatul dentar

O alta problema destul de raspandita sunt anomaliile dentare, in care dintii cresc in pozitii necorespunzatoare iar forma, cat si functiile danturii sunt afectate. In aceasta situatie, tratamentul consta in purtarea unui aparat dentar care sa readuca dintii in pozitiile corecte. Acesta poate fi fix sau mobil si mai mult sau mai putin discret. In functie de nevoile tale, dar si de preferinte, poti alege un model care se fixeaza pe dinti sau unul detasabil, care este aproape invizibil.

Implantul dentar

Cea mai mare problema dentara de ordin estetic este, bineinteles, lipsa dintilor. Aceasta nu pune in pericol doar frumusetea zambetului, ci si stabilitatea intregii danturi, asadar este necesara o rezolvare rapida. Cel mai bun mod de a inlocui dintii lipsa este prin implanturi dentare, care inlocuiesc cu succes un dinte atat estetic, cat si functional. Atunci cand un numar mai mare de dinti este afectat, implanturile pot sprijini intregi proteze si pot repara rapid o dantura compromisa.

Daca doresti si tu un zambet de Hollywood si ai nevoie de servicii de estetica dentara in Timisoara, te asteptam la clinica Smile Vision. Te intampinam cu o atmosfera calda si prietenoasa, iar specialistii nostri te pot ajuta indiferent de problema cu care te confrunti.

FOTO: shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare